• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

De wielerprofs die met de Amstel Curacao Race hebben meegedaan, hebben voor de race ook de kans gehad om leuke dingen te doen en te genieten van ons eiland. Andy Shleck was bijvoorbeeld gaan duiken, terwijl Jurgen van den Broeck, Niki Terpstra en Bauke Mollema een ‘Dolphin Swim’ op het programma hadden staan.

Ik word best jaloers als ik hoor dat iemand een Dolphin Swim heeft gedaan! Ik wil graag een afspraakje maken bij de Dolphin Academy, maar kennelijk ben ik te lui om langs te gaan of om te bellen en een afspraak te maken. Het gevolg is dat ik de enige persoon op het eiland ben die nog niet met Flipper* heeft gezwommen.

*  In mijn hoofd heten alle dolfijnen Flipper, Tom of Pepijn.

Het gebeurt heel vaak dat vrienden of kennissen met dolfijnen zwemmen en mij daarna opzettelijk heel slecht laten voelen. Het pijnlijke gesprek gaat dan als volgt…

Vriend: “Hey Dave, hoe was jouw weekend?”
Dave: “Best goed. Ik heb met granaten gespeeld en met mijn veters los en een schaar in mijn hand door het huis gerend.”
Vriend: “Ja, klinkt best leuk inderdaad. Maar ik heb een Dolphin Encounter gehad. Die dolfijnen zijn echt super! Vooral Pepijn, hij kan veel trucjes. Kijk maar naar de foto’s op mijn Facebook-pagina.”
Dave: * lights self on fire *

Ik had zelfs een afspraak met een vriend van me gemaakt, waarmee ik een Dolphin Encounter kon scoren. Ik moest met hem meegaan en de Christoffelberg beklimmen (en een artikeltje erover schrijven) en als ‘reward’ zou ik een trip naar de Dolphin Academy krijgen. Maar ja, I have the athletic ability of a dead duck, dus Christoffelberg beklimmen zit er niet echt in. Dat betekent dat een Dolphin Encounter er jammer genoeg ook niet in zit.

Nou ja, ik zal maar jaloers blijven kijken terwijl iedereen een rondje zwemt met Pepijn en Tom. Of is iemand lief genoeg om een Dolphin Encounter voor mij te regelen??

Wielerprofs met de dolfijnen


10 reacties op “Zwemmen met Flipper”

 1. ze echte naam is kopan want ik heb er mee gezwommen en hij overblijft in curacao

 2. @Hester, ik heb je een mail gestuurd. Let’s go! Let wel: we moeten ons goed verdiepen in de materie en we moeten voorkomen dat de leden op FB allemaal een Don Quichotte worden. Leiderschap in deze lijkt me dus een vereiste om te voorkomen dat je splitsing krijgt. Slechts met synergie is er iets te bereiken!

 3. Goed idee Femke!!!
  Ik zal een Facebook pagina aan gaan maken waar wij ons kunnen verzamelen en plannen kunnen gaan maken. Voor nu, laat a.u.b. je gegevens vast bij mij achter op info@dolphinmotion.nl , dan kunnen we contact houden.

 4. Zwemmen met dolfijnen is absoluut geen ptretje voor de dolfijnen en alle andere dolfijnen die daarvoor misbruikt worden of gedood worden.Ik vind dat dolfijnen n`et zoveel rechjt hebben op hun vrijheid in hun eigen omgeving met hun eigen soortgenoten als wij mensen!!
  Wees trots David , dat jij het leed van al die dolfijnen niet erger maakt door aan zoiets naars mee te doen.
  Al die zogenaamde beroemdheden zouden zich ontzettend moeten schamen, zo’ n voornbeeld te geven , als het gaat om ; hoe met dieren om te gaan.Ze hebben absoluut geen respect voor de dolfijnen en denken alleen maar aan eigen genot.
  Ook dolfijnen zijn geen speeltjes.Ze zijn zeer intelligent , voelen pijn en ook verdriet !!
  Laat de dolfijnen niet lijden.
  Wie doeyt ermee aan een grotere actie ?

 5. Het wordt inderdaad tijd dat er eens iets tegen het Seaquarium wordt ondernomen! Wie doet er mee???

 6. Een dolfijn is een ‘WILD’ (niet gedomestiseerd) dier, wat 60 tot 100 km per dag af zou moet kunnen leggen en in zijn eigen familiegroep moet kunnen leven.
  Het is een schande dat dit soort oudbollig idioot vermaak, net zoals een circus met leeuwen, tijgers. olifanten en giraffen nog bestaat. Het zijn dan ook vaak mensen die klakkeloos aannemen dat deze dieren er plezier in hebben, die deze showindustrie in stand houden! Over de hele wereld sluiter er gelukkig steeds meer dolfinaria, maar, dolfinaria proberen het nu hun goodwill op te bouwen door aan milieu te doen (terwijl zij zelf enorm vervuilen!!!) en SOS voor dolfijnen opzetten om sypathy te winnen.
  Zo is ook dolfijnentherapie ontstaan, een kwalijke zaak, waarin ouders hoop wordt gegeven, duik in de werleld van dolfijnen in gevangenschap en je zal zien dat het een grote theater voorstelling is, waar achter de schermen smerige deals met dolfijnen worden gemaakt.

 7. Zwemmem met dolfijnen is niet leuk. Na het lezen van het boek ‘BEHIND THE DOLPHIN SMILE’, waar duidelijk wordt dat deze dieren geestelijk kappot worden gemaakt (daarom gaan er ook zo veel dood in gevangenschap) en hun gezichtsuitdrukking die op een lach lijkt weet je wel beter. Overal ter wereld zijn er trainers die met de tijd tot bezinning komen, onlangs ook een trainster in het dolfinarium in Taiji Japan. Zelf ken ik een trainster die een boekje open deed over het dolfinarium in Harderwijk, ook zij kon haar werk niet meer met een goed geweten uitvoeren nadat de psyche van dolfijnen haar duidelijk werden na al die jaren.

 8. Hi David, Je mag trots zijn dat jij als enige nog niet gezwommen hebt met dolfijnen. Je hoeft op niemand jalours te zijn. De meeste mensen die met dolfijnen hebben gezwommen en nu achter de waarheden van die dolfijnen gevangenissen zijn gekomen die schamen zich dat ze het ooit gedaan hebben. Weet je hoeveel dolfijnen er daar al dood zijngegaan? Doe daar maar eens een onderzoek naar. Schrijf daar maar eens een column over. Die vreselijke dolfijnen hype kost heel veel dolfijnen hun leven. Probeer die film The Cove te zien bekijk hier de PSA en zoek ook voor de trailer www. thecovemovie. com
  Er is gigantisch veel informatie over hoe slecht dolphinaria zijn voor dolfijnen, niet 1 uitgesloten. Google de juiste keywords en je zult versteld staan hoeveel informatie er beschikbaar is. Dolfijnen net als alle andere dieren voelen pijn en verdriet net als jij en ik. Ze bloeden, voeden ademen, en planten zich voort net als jij en ik. Ze hebben dus ook ouders, familie en vriendjes zoals jij en ik. Hoe zou jij het vinden als je weggerukt wordt van je geliefden, verhandeld, getrained, gevangen en gebruikt wordt voor de rest van je leven of erger nog in gevangenschap zou worden geboren hoe zou jij dat vinden als iedereen jou zomaar aanraakt wanneer en waar ze maar willen. Hoe zou jij het vinden als er vreemden bij je in de cel worden gezet die je verkrachten om maar babietjes te maken voor de baas. Dolfijnen zijn te veel getraumatiseerd en hebben zelf therapie nodig om weer een normale dolfijn te worden. Ik hoop dat je sterk blijft en dat jij je niet laat verleiden door alle leuke verkoop praatjes. Wees maar trots op het feit dat jij al seen van de weinige,, slimme en sterke mensen niet aan die wrede hype mee doet. Laat me maar weten als je meer info wilt hebben.
  Mercedes De Windt

 9. Ik vind de columns erg leuk, alleen nu vraag ik me af of Dave zich een keer verdiepen wil in de situatie van die “”leuke””dolfijnen. Een groot deel van de dolfijnen in het Seaquarium zijn gevangen uit het wild, hetgeen verboden is. Zoek op bij “”Google Dolphins in captivity””, dan ben je meteen genezen. Zoek ook “”DAT:”” Dolphins Attended Therapy””. Ik ben blij dat Dave tot nu toe niet gezwommen heeft met dolfijnen, dat is niet voor niets. Zoek op You tube : Ongelukken met dolfijnen, dan kan je een ongeluk zien van 1 januari 2008 op het Seaquarium. Ben je helemaal genezen !!!.

 10. Als je nu geen gratis dolphin swim krijgt, dan weet ik het ook niet meer.