• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Versgeperst Column David DovaleVanochtend hoorde ik het nieuws dat ‘Paul de Octupus’ dood is. Het was zo’n moment waarvan ik niet echt wist hoe ik erop moest reageren. In het begin vond ik Paul best cool, maar toen hij vlak voor de WK-finale voor Spanje koos, wilde ik hem graag met een harpoen bewerken.

Mocht je toevallig onder een grote rots wonen en nog nooit van Paul de Octopus hebben gehoord, ik zal je even bijpraten. Paul bracht zijn dagen door in het Oberhausen Sea Life Centre in Duitsland en gedurende het WK kwamen zijn verzorgers erachter dat Paul voorspellende kwaliteiten had. Hij voorspelde alle wedstrijden die Duitsland moest spelen correct en daarna ook de WK-finale. Door zijn expertise op het gebied van voetbal was Paul bijna ‘groter’ dan het hele WK zelf.

Maar Paul was niet alleen een kenner van ‘the beautiful game’. Zijn kennis en inzicht op politiek gebied, lokaal en internationaal, was ongelooflijk. Zo wist hij dat op 10-10-10 de Antillen ontmanteld zouden worden. Maar dit wist hij voordat de Antillen zelfs bestonden. En weet je nog dat met 10-10-10 op komst iedereen zich afvroeg wie de eerste premier van het nieuwe land Curaçao zou worden? Paul had Gerrit Schotte al aangewezen….toen Gerrit nog op de kleuterschool zat.

Paul was gewoon briljant! Hij had Apple-aandelen gekocht toen Steve Jobs nog vanuit zijn garage werkte. Hij was de eerste die bij Google investeerde en kwam met het idee om Facebook te beginnen. Paul had de Chileense mijnwerkers gewaarschuwd om die desbetreffende dag niet te gaan werken. Hij had ons zelfs gewaarschuwd voor de opkomst van Justin Bieber, maar we wilden niet luisteren. Nou ja, ik kan nog wel even doorgaan, but I think you get the point. Wij zijn simpel en dom. Paul niet!

Ik ben eigenlijk nog steeds boos op Paul. Als hij dat bakje met de Nederlandse vlag in was gegaan, dan was Oranje nu wereldkampioen. Daar ben ik van overtuigd! Arjen Robben zou de twee kansen hebben benut, Heitinga zou geen rood hebben gekregen en we zouden op het gemak kampioen zijn geworden. Maar nee, Paul gunde mij geen blijdschap in het leven en koos voor ‘La Furia Roja’.

“Val dood Paul”, dacht ik toen Iniesta scoorde. En ja, nu is hij morsdood. Het is moeilijk, but I guess I just have to start letting it go.

1 reactie op “‘Val dood Paul’”

  1. hahaahahha. rip paul