• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Versgeperst Column David DovaleHet viel me vorige week op dat de Carawaraweg en de Mamayaweg eindelijk vernieuwd worden! Voor degene die nooit door één van deze straten heeft gereden, stel je even voor dat je op de maan met een kruiwagen aan het rennen bent. Die ervaring zou waarschijnlijk plezieriger zijn dan met je auto over de Carawaraweg rijden.

Ik woon nu al jaren in Bottelier en daarom moet je er niet raar van opkijken dat toen ik de werkzaamheden zag, ik besloten heb om een ruig feestje te organiseren. Door de enorme kraters van de Carawaraweg heb ik in de laatste twaalf maanden zes keer een nieuwe band moeten kopen. Daarnaast heb ik in de laatste drie weken, drie keer een lekke band gehad.

Na de laatste lekke band heb ik besloten om nooit meer over de Carawaraweg te rijden. Ik zou voortaan alleen via Zuurzak gaan. Ook al betekende het dat ik om moest rijden. Natuurlijk werd ik de volgende ochtend in Zuurzak ‘onwel’ achter het stuur en reed ik mijn auto dwars door de omheining van een woning. Gelukkig ben ik niet gewond geraakt, maar de auto heeft geen voorkant meer en de bewoners van het huis wachten nog op een nieuw hek. Leuke tijden!
 
Om de één of andere vage reden ben ik gisterenavond weer door de Carawaraweg gereden…. uiteraard had ik vanochtend weer een lekke band. Een uur later was alles gefixt, maar ik was te laat op mijn werk en lekker bezweet. De ‘daily double’ dus…

Om nog even terug te komen op de vernieuwing. Iemand grapte een paar dagen geleden dat die straten opnieuw geasfalteerd worden omdat minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning) in de Mamayaweg woont. Ik weet niet of dit de reden is, maar het zou me eerlijk gezegd niet verbazen. Als dit echt het geval is, zou meneer Cooper of welke minster dan ook, een keer bij het belastingkantoor achteraan de rij kunnen sluiten?? Misschien verzinnen ze dan ook heel snel een oplossing voor dat probleem?!

1 reactie op “Met een kruiwagen op de maan”

  1. Ik ben er niet blij mee dat deze wegen worden opgeknapt, reken maar dat er veel verkeer om de caracasbaaiweg zo lang mogelijk te vermijden straks via Bottelier gaat rijden en, gezien de goede staat van de weg, gaat racen ! Dan moeten er weer dure verkeersdrempels komen die ook niet helpen. Had liever de “natuurlijke curacaose” drempels laten liggen en de ergste gaten wat opgevuld !!! Veel goedkoper !! Bovendien voorspel ik vast dat op de kruising Mamayaweg en Carawaraweg er een gigantisch waterprobleem gaat ontstaan, er is veels te veel grond uitgegraven en afgevoerd, heeft men vast ergens anders weer goed kunnen verkopen !!