• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Versgeperst Column David DovaleAfgelopen zaterdag zaten wij, de Versgeperst.com crew, op het Wilhelminaplein. We gingen een hapje eten en liepen daarna richting Otrobanda, waar alle 10-10-10 activiteiten al aan de gang waren. “Wat gaat het worden?”, vroeg de serveerster. “Een ‘Maxima’”, antwoordde ik. Het paste bij het moment, maar het klonk toch best raar.

Even later stonden we voor Fort Amsterdam, net op tijd om een glimp op te vangen van het prinselijk paar. Een vrouw uit de menigte werd helemaal enthousiast van de outfit van Maxima. Een andere jongen deed alsof hij de loterij had gewonnen. Ik voelde me een beetje raar, want ik had net een ‘Maxima’ besteld en niet eens helemaal opgegeten.

Zou ze boos worden als ze wist dat ik een ‘Maxima’ had besteld? Zou het als een compliment opgevat worden? Zou ze het erg vinden dat ik haar niet helemaal heb opgegeten? Zouden de prins en prinses een ‘Dave’ kiezen, als het op de menukaart zou staan? Dit zijn vragen die mij ’s nachts uit mijn slaap houden…

We probeerden na het eten in Otrobanda te komen, maar we kwamen op de Emmabrug vast te staan. Ik word snel claustrofobisch en heb last van zeeziekte, dus je kunt je voorstellen hoe leuk het was om met 2349544560234458 mensen op een swingende pontjesbrug te staan. “Je bent een beetje bleek Dave”, zei een collega op een gegeven moment. “This is how horror movies start”, antwoordde ik.

Ik probeerde afleiding te zoeken door te bedenken welke acteur mijn rol in de horrorfilm zou spelen. Shia Labeouf? Morgan Freeman? Die jongen van ‘Two And A Half Men’? Die dikke met die die baard van ‘The Hangover’? Ja, weer zo’n vraag die mij wakker houdt.

Rond middernacht waren we gelukkig weer bij Fort Amsterdam. Otrobanda leek verder weg dan normaal en rond 00.10 uur begon het vuurwerk, uiteraard te laat…precies zoals we het gewend zijn op Curaçao! Persoonlijk vond ik het vuurwerk waardeloos. Vooral als je het vergelijkt met wat we met nieuwjaar te zien krijgen en helemaal als je bedenkt dat we de geboorte van een nieuw land aan het vieren waren.

“That was it? Konden de jongens van Moo’s het vuurwerk niet regelen?”, vroeg ik toen de show klaar was. “Ze hebben toch flink bezuinigd!”, concludeerde mijn collega. Inderdaad, er was flink bezuinigd en dat vond ik wel jammer. Het was dus niet zo raar dat we een half uur later alweer richting huis gingen….

www.versgeperst.com