• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Versgeperst Column David DovaleBegin februari heb ik een bericht geschreven over de afgelopen regenperiode die volgens meteoroloog Fred Capello ‘extreem droog’ was. De regenperiode loopt van oktober tot januari en vorig jaar viel er volgens de meteo soms een kwart van de gemiddelde neerslag. Met andere woorden, het was droger dan de zon.

Zo’n droogte is natuurlijk niet leuk. Het is heet, je zweet je een ongeluk en op sommige dagen kreeg ik zelfs last van spontane zelfontbranding. Dat is redelijk vervelend, vooral wanneer je op kantoor zit en iedereen naar je kijkt. “Don’t worry about me guys. Ik ben maar aan het afbranden. Ga rustig door met de vergadering.”

Wat de situatie nog erger maakte was dat Aqualectra met een tekort aan elecktriciteit aan het kampen was en dat de stroom 37 keer per dag uitviel. Weet je wat leuker is dan liters zweten? Liters zweten en ook geen televisie of internet hebben. Doe mij dan liever die spontane zelfontbranding.

Gelukkig is die droge periode voorbij, maar nu hebben wij met een ander extreem te maken. Het regent nu meer dan in Nederland en meneer Capello laat weten dat hij ‘nooit zoveel regen heeft meegemaakt’. Het is dus te begrijpen dat velen niet blij zijn. Mensen komen naar Curaçao om van het weer te genieten en naar het strand te gaan, maar de straten lopen nu onder en de brandweer moet ingrijpen omdat er overlast is.

Dat is het probleem als je met extremen te maken hebt. Alles is te veel. Alles is te weinig. Niemand is blij. Nou ja, ik vind al die regen wel leuk. Het mag morgen sneeuwen als het aan mij ligt. Sorry vakantieganger. Ik weet dat je hier bent omdat je de zon wilt zien, maar ik ben klaar om die zon te verkopen. Je mag hem hebben. Je hoeft de O.B. niet eens te betalen.

Iedereen vraagt zich nu dan ook af hoe het weer de komende tijd zal zijn. Volgens Capello kan de regen nog wel even aanhouden omdat het regenseizoen nu pas officieel is begonnen. Hey, I’m not complaining….

www.versgeperst.com