• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Pascal TurpijnSinds ik op Curaçao woon, heb ik een heerlijke tijd! Ik woon hier lekker, vind de mensen leuk en met het klimaat is ook niks mis. Voor ik op Curaçao kwam wonen, heb ik twee jaar op Aruba gewoond. Als ik dat hier vertel, krijg ik standaard dezelfde vraag voorgeschoteld, ‘Welk eiland vind je leuker?’

Voor mij zijn het twee compleet verschillende eilanden. Ik ben hier gelukkig, maar dat was ik op Aruba ook. Ik denk dat Curaçao en Aruba net zoveel op elkaar lijken als, pak ‘m beet, Nederland en Duitsland. Maar welke van de twee leuker is, ik weet het niet. Beide hebben voor- en nadelen. Daarom geef ik ook altijd hetzelfde antwoord: “Ze zijn niet echt vergelijkbaar, maar het zijn allebei fantastische eilanden.”

Wat mij het meest opvalt, is hoe makkelijk er geoordeeld wordt. Mensen van Curaçao vinden Aruba ‘zo Amerikaans’ en Arubanen vinden Curaçao ‘zo Nederlands’. Wat mij betreft, kloppen geen van beide.
Op Aruba zijn er inderdaad veel Amerikaanse toeristen, maar in het dagelijks leven kom je die weinig tegen. Ik had in ieder geval niet het gevoel dat ik op een Amerikaans eiland woonde. Andersom is het ook niet zo dat ik me hier op Curaçao in ‘Nederland onder de zon’ waan. Nederlanders genoeg hier, maar ik leef toch echt in de Caribbean en niet in de Randstad. En als het hier echt op Nederland zou lijken, zou volgens mij een groot deel van de Nederlanders weer verdwijnen , omdat ze dat nou juist niet willen.

Tja, als de Arubaanse toerist niet verder komt dan de pontjesbrug en Mambo beach, dan geeft dat natuurlijk niet echt een goede indruk van het leven op Curaçao. Dan kan ik me voorstellen dat de Arubaan Curaçao te Nederlands vindt. Maar als Curaçaose toeristen zelf niet verder kijken dan de High Rise hotels op Aruba, ontstaat net zo’n beperkt beeld. Dus voor je mij die vraag nog eens stelt, ga eens echt naar Aruba!

1 reactie op “‘Welk eiland vind je leuker?’”

 1. Tja, welk van de 2 ???
  Ik ga nog wat verder, St. Maarten erbij. Op zowel Aruba en St. Maarten liggen vele voetstappen van mij. Op beide eilanden was het juist het zoveel mogelijk vermijden van de toeristen. Ik woon nu op Curacao waar ik best tevreden mee ben.
  Veel uitspraken over Curacao vanuit NL kloppen niet of maar ten dele.
  Mensen van Curacao zijn: messetrekkers, oplichters, dieven enz. Van dit alles heb ik nog steeds niets mee gekregen. Ook de Arubanen komen met hetzelfde. Maar ze omarmen de Amerikanen. St.Maarten; ach ik persoonlijk vind het daar net even iets te jagtig. Veel moet snel en geduld zie ik daar weinig. Kijk ik dan even op Curacao, wel hier doen we het gewoon lekker rustig aan. Alles poko poko.