• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het nieuwe jaar is weer begonnen en de goede voornemens komen weer op tafel. Ieder jaar komen dezelfde weer tervoorschijn: stoppen met roken, gezonder eten, enzovoort. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijke goede voornemens, maar hoe zit het met de goede voornemens van Curaçao?

Ik ben zelf opgegroeid op Curaçao en ben nu na twee jaar weer teruggekeerd om hier stage te lopen. Op ons eiland kan er naar mijn mening wel wat veranderd worden. De wegen, bijvoorbeeld. Volgens mij zijn die nog niet echt verbeterd sinds ik ben weggegaan… De gaten en kuilen vliegen me om de oren als ik voorzichtig naar mijn werk probeer te rijden. Elke dag weer is het een spannende rit: zal ik er dit keer zonder lekke band van afkomen?

Wat ik wel goed vind, is dat de regering druk bezig is om de verkeers-situaties te veranderen. De nieuwe rotonde bij Janwé, bijvoorbeeld. Ik vind het een goede verbetering en ik rijd liever daarlangs, dan langs de stikdrukke Sta. Rosa weg. De regering zag waarschijnlijk al wel problemen aankomen, vandaar dat ze een handleiding hebben verspreid waarin de regels van deze rotonde uitvoerig staan beschreven. Wel een beetje jammer dat tien minuten na de opening toch al het eerste ongeluk plaatsvond…

Curaçao heeft ook positieve eigenschappen, die ze gewoon lekker moeten behouden! Na twee jaar in Nederland heb ik alweer genoeg van het ‘stress-stress-stress’ leventje. Alles moet snel gebeuren en niemand heeft lang de tijd voor je. Ik vind het heerlijk dat dat hier gewoon totaal niet is. Wat dat betreft is Curaçao niet veranderd en dat mag zo blijven!

Als ik hier naar de dokter ga, vraagt ze nog even uitgebreid hoe het mijn moeder gaat en wat voor opleiding ik nu doe. Als ik in Nederland naar de dokter ga, sta ik na vijf minuten beduusd weer buiten met een recept in mijn hand. Tja, de service is niet altijd even snel hier, maar ik denk toch dat ik dat fijner vind dan de chagrijnige mensen in Nederland.

Minister El Hakim is erg enthousiast over de vele cruiseschepen die in de haven liggen en vindt dat Curaçao op de goede weg is om de markt van het cruisetoerisme uit te breiden. Er zijn tenslotte grootse plannen over een zogenaamde ‘Cruisevillage’ compleet met grote Megapier. Net zoals Hakim ben ik ook erg enthousiast over deze ontwikkelingen!

De cruisetoeristen zijn natuurlijk een goede bron van inkomsten voor de winkeliers van Punda en Otrobanda. Ook het toerisme groeit, en bovendien is het ook nog eens gezellig in de stad. De kraampjes komen te voorschijn, er heerst een gezellige bedrijvigheid en het is leuk om te zien hoe de toeristen genieten. Laat ze maar komen en kennis maken met ons gezellige eiland!

Er zijn dingen die Curaçao kan verbeteren, maar ook manieren en tradities die ze lekker moeten laten zijn zoals het is. De regering zal hard moeten werken om bepaalde dingen af te krijgen, zoals de grote Megapier. En langzamerhand zie ik ook wel verbetering komen in het verkeer. Alles gaat langzaam natuurlijk, zoals alles hier ‘poko poko’ gaat, maar ik zie verandering. Goed bezig, Curaçao!

7 reacties op “Goede voornemens van Curaçao”

 1. lekker positief! Geniet weer lekker van je familie en vrienden!

  Ruben: Kimberly komt echt wel na haar studie op Curacao werken, maak je niet ongerust.

 2. Kan Kimberly ook onderzoek naar de handel en wandel van de regering? Denk aan al die benoemingen.. Kimberly is straks weer in Nederland en wij zitten met failliete overheids nv’s

 3. Mooi geschreven door kimberly de bruine. Ik ben het helemaal mee eens. Dankjewel om ook de positieve kant te laten zien. Want tegenwoordig weten de nederlanders alleen maar negatieve kanten te laten zien zodat zij kunnen overnemen. Maar dat gebeurt niet meer. Met Curacao komt het helemaal goed. Geef het tijd. Curacaoenaren geloof in jezelf en je eiland. Samen staan wij sterk.

 4. Duidelijk dat de schrijfster hier stage loopt en geen gezin hoeft te onderhouden.. dankzij deze regering is dat nu onmogelijk voor de meeste mensen.

 5. Tot je gaat nadenken over een leven met een man en kindertjes en een naar waarde betaalde baan… Maarja, als het maar gezellig is. En dat is het 🙁

 6. Mooi stukje en helemaal waar! Uit de reactie hiervoor maak ik op dat het allemaal wat te lief geschreven is en snap wel waar je op doelt maar de echt negatieve kanten van het eiland heb je toch geen invloed op en hoeven ook niet telkens benadrukt te worden toch?

 7. Het is altijd leuk om weer thuis te komen. Geniet ervan. En probeer zo lang mogelijk je roze bril op te houden.