• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Geachte meneer de tijd, zou u het wat rustiger aan willen doen? Mijn eerste maanden op Kòrsou zijn namelijk veel te snel voorbij gevlogen. Het verbaast me hoe de tijd vliegt. De dag is alweer om voordat je er erg in hebt. Voor ik het weet zit ik weer te bevriezen in Nederland, maar laat ik eerst maar eens stilstaan bij het hier en nu.

Ze zeggen ‘‘Time flies when you’re having fun’. En hier is zoveel fun te beleven, dat de klok er spontaan sneller van gaat tikken. Zonnige dagen, weekenden die voelen als een minivakantie, dagelijks genieten van de prachtige zonsondergang en het uitzicht van de vrolijke gekleurde huisjes. Daarnaast kunnen ook de heerlijke batidos, salsa dansende mensen, de sfeer van het leven buiten, de zon die me elke dag begroet en bachata klanken vanuit voorbijgaande auto’s mij intens gelukkig maken.

Om over te gaan op het onderwerp muziek, mijn favoriete zomerliedje komt hier helemaal tot z’n recht. Het couplet gaat als volgt: “With the sun in my eyes and the world at my feet, my love is in the music, the music is in me.” Muziek heeft net als voor mij, ook hier op het eiland een belangrijke betekenis. In Nederland word je als asociaal verklaard als je met keiharde muziek en je raam open door de straten rijdt, hier is dat niet meer dan normaal. Ik doe daar dus gewoon vrolijk aan mee.

Het leven hier bestaat natuurlijk niet alleen uit eten, zonnen en dansen, elke ochtend gaat namelijk gewoon de wekker en roept de volle mailbox ons. Op maandagochtend word ik overal netjes begroet met ‘Bon dia, bon siman’, wat ze voor mij in Nederland ook wel mogen invoeren. Dat klinkt toch veel beter dan “Goeiemorgen”? Mijn weken zijn gevuld met werkdagen en voor ik het weet is het alweer vrijdagmiddag, en dus weekend. Maar zo snel als de weken voorbij gaan, des te sneller vliegen de weekenden om.

Grappig genoeg woon ik om de hoek bij een café genaamd ‘De Tijd’. Misschien moet ik daar eens langs gaan om te vragen of ‘ie wat rustiger aan kan doen, die tijd. Want voor ik het weet ga ik de eindeloze regenbuien, nachten onder de warme dekens, dikke winterkleding en de verwarming op 10 tegemoet. En ik zal ook vast wel weer mijn winterjassen uit de kast moeten trekken, maar daar wil ik graag nog even mee wachten!

3 reacties op “Haven’t you noticed how time flies?”

 1. @WaarGaatDitEilandNaarToe en Fleurtje.Heb jullie favoriete nummer geluisterd het is inderdaad een prachtig mooie nummer om te zitten dromen. Heerlijk.

 2. Music was my first love
  and it will be my last.
  Music of the future
  and music of the past.

  To live without my music
  would be impossible to do.
  In this world of troubles,
  my music pulls me through.

  Lyrics John Miles

 3. Hallo Floortje jou artikelen zijn hartstikke mooi en boeiend. Ik woon al meer dan 35 jaar in Nederland wegens studie toen en economische redenen. Nu ben ik al bijna bij mijn pensioen en het is een kwestie van pick the day en geniet ervan. Weet je behalve die shitt wat er allemaal op Curacao gebeurd is en blijft Curacao een prachtig eiland om te wonen. Jammer dat het op politiek en economisch niveau niet zo gaat zoals het hoort. Maar toch blijft het gemiddelde doorsnee Curacaonaars positief hopen op beter tijden. Zoals jij schijft iedere week begint weer met Bon siman, een goed week te wensen aan iedereen en verder iedere dag bon dia een goede dag en dat geeft een positieve wending aan het leven. Momenteel begin ik al kriegel te worden het weer in Nederland begint zoetjes aan te veranderen veel regen en grijs donker gekleurd. Je begint ook in prachtige land als Nederland ook bedroeft te worden. Aan de die andere kant denk je het is toch tijdelijk en het duurt maar 3mnd en dat geeft nog wat hoop. Dan wil ik sluiten ook met een ander leuk liedje om te horen via youtube van de groep RZA I’ve never seen. Geweldige nummer maar je hoort hem weinig op de Nederlandse radio’s ik weet niet hoe het zit op Curacao. Sukses met je leuke artikelen.