• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Laatst had ik een interview met een kunstenares en bij het napraten wees zij mij erop dat positief nieuws zo schaars is de laatste tijd. Natuurlijk zijn er veel dingen aan de hand om over te klagen maar het lijkt er inderdaad op dat Curaçao in een negatieve spiraal is beland.

Daarom daagde ik mijzelf uit iets positiefs te zoeken. Wat best een uitdaging is, zo tussen de aantijgingen van corruptie, onderzoeken naar fraude en oplopende criminaliteit door. Maar soms lijkt het makkelijker om je negatief uit te laten, dan iets positiefs te melden.

Ik keek om mij heen en zag de opengebroken straten, omleidingen en rook het verse asfalt. De langverwachte wegwerkzaamheden zijn in volle gang. Maar ook daar is veel negatiefs over gezegd. De wegwerkzaamheden startten net als de scholen weer beginnen, de omleiding is niet goed genoeg en de aanpak is totaal verkeerd…ga zo maar door.

Ik stapte uit de negatieve spiraal en bekeek de wegwerkzaamheden met een frisse blik. Ik bedacht mij, dat ik dankzij de omleiding bij de Janwé kerk, sinds de scholen zijn begonnen veel sneller op werk ben dan normaal. Terwijl vele klagen dat deze weg net opengebroken wordt tijdens de schoolperiode, doe ik nu een kwartier over waar ik normaal minstens een half uur over deed. Heerlijk!

Maar niet alleen bij het kruispunt bij Janwé zijn ze bezig, bijna het hele eiland wordt onder handen genomen. Ik zie geasfalteerde wegen bij de Gosieweg, waar nu ook een mooie stoep siert. Zelfs de Scharlooweg, waar ik regelmatig rijd, wordt opnieuw geasfalteerd. De binnenstad wordt ontdaan van graffiti. Daarnaast vind ik de nieuwe stoep aan de Oranjestraat een goede zet, zo hoeven de bewoners niet meer op de weg te lopen.

Wegwerkzaamheden zijn altijd hinderlijk, maar er is geen duidelijker manier om te merken dat het eiland opgeknapt wordt. Dat er gewerkt wordt aan verbeteringen en de resultaten voor je ogen te zien zijn. Het lijkt erop dat mijn weg naar positiviteit, een geasfalteerde weg wordt.

11 reacties op “Weg naar positiviteit”

 1. […] https://www.versgeperst.com/column/115865/weg-naar-positiviteit.html Leuk Bedankt Deel en Geniet This entry was posted in Persoonlijk, Verhaal and tagged […]

 2. Beste Leoni het is precies zoals jij het schrijft. Natuurlijk zijn er vele dingen op Curacao aan de hand zowel goed dingen als slechte dingen.Het is een leuke uitdaging van jou om iets positiefs te zoeken. De Curacaoenaars zijn zo opgevoed met alleen maar negatieve dingen over zich heen te horen. Naar het schijnt is alles wat een Curacaoenaar doet slecht is en dat is negatief bejegenen van een volk of cultuur. Er wordt konstant naar de ex Kolonies en kolonies met de negatieve vingers gewezen. Men generaliseert, ze zijn allemaal corrupt, het zijn bollitasslikkers, het zijn boeven het zijn criminelen , ze zijn allemaal lui. Dit zijn negatieve geluiden die konstant door het Nederlandse Media worden geuit over de Curacaoenaars/ Antillianen. Dat vind ik ontzettend jammer maar o,wee als de Curacaoenaar iets durft te zeggen in die negatievetrent over de Nederlander of Nederland dan ben je niet jarig. Daar wordt je gewoon weg neer gemaait door de Nederlandse criticaster in jullie krant. Feit is dat Curacao een klein eiland is en niets geheim blijft. Nederland is groot en er verdwijnen veel in doofpot op Curacao verdwijnen ze in de bak/Bon futuro, als ze gepakt worden voor curruptie. De Curacaoenaar bouwt van niks zijn eigen paleis met weinig geld, is dat niet prachtig en zo heb ik zelf ook een stuk of 4 helpen bouwen en daar ben ik trots op. Maar kort samengevat Leoni het is een leuk en interessant column. Het is een heel leuk idee, dat jij de positieve uitdaging aangaat. Veel sukses.

 3. @richard jij heb het goed neergezet. Het is een heel leuke column. Ik sta honderd procent achter jou betoog. Niets op aan toe te voegen zuiver.

 4. jules begrijpt blijkbaar het doel van deze column niet…ik gelukkig wel! Inspirerend!

 5. Hele leuke column. Wij zijn inderdaad altijd geneigd om negatieve uitlatingen te laten terwijl er ook positieve dingen gezegd kunnen worden. Door positieve berichten kunnen wij ons zelf opbouwen en uiteraard ons dushi Korsou
  Voor de media lijk het mij moeilijk om hier een goede balans in te vinden want de mens leest sneller negatieve berichten.
  De mens houdt van sensatie en chaos al beweren wij dat het niet zo is. Reden hiervoor is dat wij dan kritisch kunnen zijn en beweren dat wij het beter zouden doen terwijl de werkelijkheid anders is.
  Afgezien hiervan zijn wij als mensen altijd geneigd om andere de schuld te geven terwijl wij zelf niet kijken wat onze eigen mankementen zijn. Elk individu kan een positieve bijdragen brengen in de wereld waarin wij leven. Veranderingen brengen begint bij ons zelf en dit kan alleen door een positieve kijk te hebben dat het inderdaad beter kan en zal worden.
  Kortom: een mooie column met een positief bericht.

 6. Ja… er worden mooie grote infrastructurele werken opgezet! Chapeau!

  Maar die zelfde Gosieweg waar je het over hebt, heeft een rooi aan het eind die vol met planten staat. Met dat ene buitje van Irene stond het hele stuk weg bij SDK weer blank. Ga even de hoek om de wijk in en je hebt stukken straat waarbij het wegdek vanaf vorig jaar compleet weggeslagen is. Laatste keer dat ik bij het kruispunt van Ronde Klip reed hadden ze hier een dikke laag diabees overheen gestort omdat het wegdek kennelijk niet te repareren valt?

  Leuk hoor, weer een nieuwe rotonde, we zullen hem noemen ‘Pleintjie Cooper’, en er 1000 rondjes achter elkaar omheen draaien, want de wegen waar geen prestige mee te halen valt zijn onberijbaar.

 7. Toppie!!!

 8. verfrissende column!

 9. Fijn Leoni, om op afstand (Engelen, Brabant) zo’n positief geschreven artikel te lezen! Het is voor de mens namelijk zo makkelijk om negatief te zijn, om even snel te (ver)oordelen en om te mopperen op zo’n beetje alles wat maar om aandacht vraagt.
  Beter is het, zoals je zelf al schreef, om uit de negatieve spiraal te stappen. Er is al zoveel negatiefs te melden. Kun je niet twee keer per week zoiets schrijven?

 10. De kunstenares heeft gelijk. Men verkeerd op Curacao ook in een negatief spiraal van allerlei politieke gebeurtenissen. Dat is wel feit een en het zijn teveel om te noemen. Laten wij ook niet vergeten het negatieve invloed wat de media hieraan geeft. Het media accentueerd uitsluitend het slecht nieuws over Curacao en dat is heel enstig terwijl er ook positieve dingen gebeuren op Curacao. Kijk dit regering is niet het beste wat Curacao verdient maar er wordt openlijk over bepaalde zaken gesproken. Kijk Anthonie Godett zijn streven was altijd de wegen, straten en sociale huurwoningen van Curacao te verbeteren. Gelukkig dat Cooper het nu oppakt en er werk van maakt. Het is geen slecht plan. Andere regeringen hadden dit allang moeten doen. Misschien ook een idee om bij de kruising dr Maalweg/ Caracasbaai weg/Caracasbaaiweg een kleine viaduct te bouwen richting Rijkseenheidsboulevaart om het verkeer richting punda te ontlasten. Maar dat is voor de toekomst. Men moet heus niet denken dat Curacao alleen grote problemen heeft met criminaliteeit, kijk Tinidad heeft een avondklok ingesteld om dat aan te pakken, kijk naar die andere eilanden. Vele sociale problemen door economische crisis. Net als in Curacao moet op die eilanden ook alles moet worden geimporteerd en door de koers schommelingen komt het hard aan op de bevolking. Op Curacao moeten wij over gaan in de stimulering positieve benadering. Wij moeten over gaan tot het praten over de goede dingen die er op Curacao gebeuren en minder over de negatieve dingen. Want naar het schijnt houden de Nederlandse Rijksgenoten zich alleen maar bezig met de negatieve dingen wat Wiels zegt dan over die dingen wat hij wel goed bedoeld. Hoor jij ze wat over de ideeen van Wilders zeggen op Curacao nee. Die groep van Wiels zijn gewone mensen die het jarenlang hebben zien komen en gaan met corruptie op Curacao en willen ook hun steentje bijdragen.
  Hun zeggen wat het volk wil horen en wat er nooit over werd gesproken. Het zijn populisten net als Wilders de bedoeling is goed maar de interpretatie is slecht. Leuek dingen die op Curacao gebeueren Jazzfestival, Salsafestival, Carnaval, Vlaggetjesdag, Tuladagviering de traditionelefeestdagen en cultureledagen dat zijn leuke dingen op Curacao. Zo zie dat er ook leuke dingen gebeuren op Curacao. Ik heb je hier een paar ideeen gegeven om je in te gaan verdiepen en de uidaging aan te durven..

 11. Inderdaad bekijk dingen eens van de positieve kant. ben trots op je column