• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Het begon met MSN. Vlak na het avondeten haastte ik mij naar het dichtstbijzijnde internetcafé om daar vervolgens uren door te brengen met het typen van berichten naar mensen die ik de hele dag op school had gezien.

Maar een internetcafé gaat dicht. Elke dag tegen 23.00 uur sloten de deuren en dat begon me behoorlijk te irriteren. Ik schakelde wat overtuigende vrienden in en begon een keiharde pro-laptop campagne tegen mijn moeder. Na vele ruzies, dramatische smeekbedes en eindeloos debatteren, gaf uiteindelijk het ik-heb-een-laptop-nodig-voor-school-argument de doorslag. Ik vermoed eerlijk gezegd dat ook mijn moeder dit nooit helemaal heeft geloofd.

Een digitaal dag- en nachtleven brak voor mij aan. Dagen- en nachtenlang zat ik onafgebroken voor de laptop. Na MSN volgde Hyves, na Hyves kwam Facebook, na Facebook volgde Twitter en als klap op de vuurpijl kwam toen Versgeperst waar ik zelfs onder werktijd ongegeneerd kon surfen. Mijn digitale leven was niet meer weg te denken.

Toch kon het nog erger. De doorslag in mijn internetliefde deed zich ongeveer twee jaar geleden voor: Ik ruilde mijn ieniemini Samsung in voor een grote, lompe BlackBerry. Het oerlelijke apparaat is inmiddels niet meer weg te denken en moet koste wat kost altijd met mij mee. Tot het ziekelijke toe blijf ik het toestel vasthouden en, ook al is er in geen velden of wegen een lampje dat rood knippert, moet ik om de paar minuten mijn geliefde Berry even oppakken.

Nu zijn er mensen die zich daar behoorlijk aan kunnen ergeren. Die mijn trillende handen niet begrijpen als er rechtsboven in mijn scherm ‘edge’ staat in plaats van ‘EDGE’.  Die boos worden als ik een pingmomentje inlas tijdens het eten of wanneer ik midden in een gesprek mijn gemiste berichten even doorloop. Dit zijn de mensen zonder BlackBerry. Mensen die zichzelf wijsmaken erboven te staan en niks te begrijpen van de hype. Natuurlijk is het slechts een kwestie van tijd voor ook zij overstag gaan en dan zeker zo verslaafd worden als de rest van het eiland. Ik schaam me er dan ook niet meer voor: ik heb mijn BlackBerry nodig, ik wil ‘m voelen, zien en horen, het liefst een paar keer per uur. Ik ben Elisa en ik ben verslaafd!

17 reacties op “Ik ben verslaafd!”

 1. @Berdat. Mensen die konstant zitten te pingen zijn vaak mensen die niet assertief genoeg zijn, mensen die bang zijn kontakten te maken met elkaar, mensen die bepaalde angst hebben ,mensen die verlegen of schuw zijn, mensen die niet weten hoe je een meisje of een man moet versieren,mensen die gebrek hebben aan communicatieve vaardigheden en ga zo maar door. Deze mensen zijn ziekelijk. Ik kan me niet voorstellen dat zo’n goed uitziende meisje verslaafd is aan een BB ze lijkt wel Amy Wanehouse.

 2. Beste Elisa eigenlijk kan ik dit artikel niet snappen en vindt er niks geweldigs aan. Wie kan er nou verslaafd raken aan een ding een BB een mobiel. Ik ben niet sexistisch maar zou het niet beter om verliefd te worden op iemand waar jij je levenszalligheid verliest dat je gaat zweven, die akelige vlinders in je buik voelt vliegen, dat je even vergeet dat de wereld nog bestaat. Zou dat niet een veel lekkerder gevoel zijn om te voelen. Trouwens dit verslaving kost je alleen maar geld en straks ben je failliet net als een casino verslaafde, wanneer je pas d’rachter komt dan ben je al telaat. Maar dit is tegenwoordig een typische probleem bij jongeren waar ze al hun zakcentjes d’rin stoppen,met torenhoge schulden door hun bb verslaving. Die dingen worden gemaakt doordat de fabrikant ervan overtuigd is dat jongeren hieraan verslaafd zijn. Kijk ik heb nog steeds mijn oude 3310 model nokia ben altijd bereikbaar geen gehang de hele dag aan de mobiel en verder hard werken om geld te verdienen om van het leven te genieten. Lekker stappen op vacantie gaan, een leuke kleding kopen af en toe,noem maar op. Eigenlijk is het allemaal lol die reacties. Volgens mij kan je beter verslaafd zijn aan sex en lekker eten dat aan zo’n onding B.B.

 3. GEWEEEELDIGE COLUMN ELISA!!!!

  Heel herkenbaar, ook de reacties erop!! LOVE IT!!
  ook ik ben zo’n junk en binnenkort word mijn verslaving alleen maar dieper want dan mag ik mezelf de trotse bezitter noemen van de Samsung Galaxy Android Tablet. I can’t wait!! :-)))))

 4. Waar ik me vaak over verbaas zijn suffe berichtjes dat iemand in een of andere ranzige snek een frikandel naar binnen zit te werken, gevolgd door een bericht later dat die frikandel er ondertussen met MACH 3 eruit gesproeit wordt… Lekker belangrijk!

  In Nederland heb ik een jaartje een BB gehad, maar sinds dat ik op het eiland woon (3 jaar alweer) niet meer. Geen moment dat kreng gemist. Beetje overdreven allemaal als je het mij vraagt.

 5. Zegt de man tegen zijn vrouw “Hoe zo hebben we een slechte communicatie in ons huwelijk?”. Ik gaf je een blackberry, we hebben thuis internet, telefoon, fax. Hou op met zeuren, mens.

 6. LOL, de reacties zijn bijna nog leuker om te lezen dan de post zelf…. 😉
  Lekker geschreven weer Elisa!

 7. Een BB hebben is idd een hype: “Je moet ook een BB want dan kunnen we pingen!” Nee, waarom installeer jij geen msn of whatsapp op je phone zodat we gewoon kunnen msnnen?
  Ik heb geen BB en ik wil er ook geen eentje, ben heel blij met mijn Nokia. Verslaafd? Neehoor, ik laat m bewust wel ns thuis, lekker rustig.
  Oja, ik stoor me mateloos aan die BB gebruikers die om de 5min laten weten dat ze op de bus staan te wachten/lekker hebben uitgeslapen/aan het eten zijn/.. Wat gaat ons dat nou aan?

 8. Het leuk om te zien dat veel jongelui op een terras zitten en alleen maar met hen mobieltje bezig zijn. Kunnen ze net zo goed thuis blijven. Gelukkig is het hen leven en zoals berdat aangeeft kan je er zelf wat aandoen.

 9. Erg herkenbaar allemaal 🙂 Leuk stukje!

 10. De blackberry is en blijft een gevaar voor iedereen.
  De mens wordt steeds asocialer, let op niet socialer, in plaats van gewoon met iemand te praten, moet dat via de BB. Pingen weliswaar, want dat is goedkoop. Stelletje gierigaards. En er nog trots op zijn ook, dat is nog het ergste. Waar ik me mateloos aan irriteer is iedereen is constant in het verkeer bezig met zijn BB, dus niet opletten. Dit begint de spuigaten uit te lopen. Er gaan doden vallen hierdoor, let maar op!!
  Wanneer mensen bij mij thuis komen eten, hebben wij de regel, sorry maar de BB gaat uit. Geen asociale mensen in mijn huis graag. Mijn BB staat ook gewoon op silent enz. Gisteren hoorde ik een collega zeggen dat ze helemaal van slag is doordat haar BB niet meer werkte. Get a live!! Wat erg om even niet meer bereikbaar te zijn. Stelletje prutsers, dat is mijn harde mening!!

 11. Elisa,

  Ik sta er dus nog boven maar ik vrees dat ook ik binnen nu en 14 maanden (dan loopt abbo af) aan een smartphone ga en dan zal ik net zo verslaafd raken… sterkte knap dat je er voor uitkomt.

  Matthijs

 12. Weer een geweldig verhaal. Enne ik ook!! 🙂

 13. ik heb hetzelfde met mijn iPhone…….. 😀

 14. Hahahah, heel leuke column Elisa, ik ben afkomstig van Curacao, maar woon in NL
  Dat gevoel heb ik ook, ik ben verslaafd aan mijn bb, iphone en ipad. Ik moet ze alle 3 bij de hand hebben. Voor mijn is het een beetje entertaiment, fun en om tijd te doden als het saai is.

  Ik schaam me niet, maar ik ben ook verslaafd.
  Deze moderne tijd, heeft het al mee te maken

 15. BlackBerry??? Junks als jij hebben toch allang een iPad?

 16. Hahaha heeeeel herkenbaar! Ik ben inmiddels afgekickt van de
  blackberry, maar hou wel rekening met een terugslag. Wederom erg goed geschreven Elisa!

 17. Klink heel herkenbaar allemaal. Toegeven dat je een “probleem” hebt is de eerste stap. Je bent goed op weg 😉