• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Wij maken thuis gebruik van een kleine gasfles. Zoals de meesten wel weten, hebben we hier op Curaçao een probleempje met die gasflessen. Ze zijn namelijk altijd ‘op’. Het is elke keer een waar avontuur om op zoek te gaan naar zo’n fles en dit keer zaten we een recordtijd, twee maanden, zonder gas.

Tot overmaat van ramp gaf onze gasfles het op net toen Curgas allerlei problemen had door de uitval van de Isla. We didn’t stand a chance. We reden van tankstation naar tankstation, dag in dag uit, zonder resultaat.

Op een dag reden we naar de kern van gasverstrekkers: Tankstation Muizenberg. Hier moest het toch lukken! En ja hoor, daar achter de tralies zagen we een stuk of tien flessen. We dachten dat het einde nabij was, maar het hok met de flessen bleef potdicht. De medewerker schudde langzaam zijn hoofd. “Deze flessen zijn gereserveerd voor Bonaire”, zei hij en was duidelijk immuun voor onze smeekbedes. Ik liep nog net niet stampvoetend van frustratie weg.

Ondertussen was ik erg creatief geworden in het overleven zonder gasfles. Mijn tosti-ijzer is veelvuldig gebruikt om van alles en nog wat op te warmen en zelfs te bakken. Niet ideaal, maar het werkt. Een collega heeft mij zelfs geleerd hoe je een ei bakt op een tosti-ijzer.

Tussen mijn zoektocht naar een gasfles door, moest ik natuurlijk ook werken. Terwijl ik bij de persconferentie van de ministerraad aandachtig luisterde naar premier Gerrit Schotte, sneed hij onverwachts het onderwerp gasproblematiek aan. Schotte zei dat het schandalig is dat Curaçao zoveel problemen heeft om gas te leveren en dat hij ervoor zou zorgen dat dat ‘once and for all’ opgelost zou worden. Een golf van vreugde ging door mij heen en even wilde ik opstaan om Schotte een staande ovatie te geven namens het volk met een kleine gasfles. Maar ik hield mij in. Want dat kan natuurlijk niet bij de ministerraad. Dat zijn serieuze zaken.

Al gauw verdween mijn nieuwe hoop, want kort daarna raakte Schotte in een strijd der beschuldigingen met een zekere heer Tromp. Ik vermoedde dat de gasflesproblematiek op een laag pitje zou worden gezet – letterlijk.

Onze zoektocht ging door terwijl ons tosti-ijzer het begaf. Toen we op een dag vermoeid aankwamen bij tankstadion nummer 11, smeekte ik wanhopig de medewerker van het tankstation om een fles. Hij haalde nonchalant zijn schouders op en zei dat hij nog één gasfles had maar… “het is wel een vieze gasfles. De fles ziet er niet uit, niemand wil het hebben.” Vol verwachting keek ik in het hok en toen zag ik ‘m in een donker hoekje staan: de verstoten gasfles.

Gehavend of niet, we lieten deze fles niet staan. Met liefde is de fles opgenomen in ons huishouden.

12 reacties op “De verstoten gasfles”

 1. Als je eenmaal een kleine fles hebt kan je het makkelijk bijvullen bij verschillende pompstations.

 2. Misschien alvast op zoek naar een vriendje voor deze verstoteling, zodat je niet nog eens hoeft mee te maken!?

 3. Helaas heeft Curgas niet een systeem dat je direct ingepland kan worden en daarmee rekening kan houden zodat je het hek openlaat en de honden in de hok zet. Curgas wilt dat je 2 a 3 maanden je hek openzet en de honden in de hok zet want ze kunnen een keertje langskomen.

  Wij hebben begin april de gasfles besteld en gelukkig zag mijn vrouw de medewerkers een gasfles bezorgen in een dorp verderop. Ze heeft gevraagd of ze ook bij ons langskwamen maar we stonden niet op het lijstje. De medewerker gaf aan als we het bonnetje aan hem laten zien dat hij ons de volgdende dag de gasfles zal bezorgen. De medewerker heeft zijn woord gehouden en heeft ons de gasfles afgelopen zondag bezorgd. We hebben Curgas niet 1x gebeld. Succes!

 4. Met Curgas: Mevrouw ik wacht al 2 maanden op twee gasbommen; Wacht u even…..
  Met Curgas: Mevrouw ik wacht al 2 maanden op twee gasbommen; Een moment meneer…
  Met urgas : Mevrouw ik wacht al 2 maanden op twee gasbommen; O ja dat zie ik op het scherm belt u me morgen terug dan weten we de route.
  Volgende morgen. Met Curgas Mevrouw ik wacht al 2 maanden op twee gasbommen. Momentje: Met Curgas, Mevrouw ik wacht al 2 maanden op twee gasbommen Ja dat zie ik nee u zit nog niet in de komende route bel morgen maar voor de route voor donderdag.
  Zo leven we lang en gelukkig zonder gas en zonder een van de curgasmedewerksters die ons kan vertellen wanneer we gas krijgen!! Voor een iso certifikaat zal Curgas zeker niet voor in aanmerking komen.

 5. @ Irving met de levertijden van de grote gasflessen is het niet veel beter.

 6. Leuke blog, Leonie! Fijn dat “de verstoten gasfles” nu dan toch een huisje heeft gevonden haha 😉

 7. Worden die kleine gasflessen nog gebruikt veel? Ik was altijd in de veronderstelling dat mensen met een huis dat “af” is overstappen op grote gasflessen. Dit onder andere omdat die kleine gasflessen ALTIJD moeilijk te krijgen zijn geweest (en dan heb ik het over de afgelopen 25 jaar)!

 8. Onbegrijpelijk dat dit probleem maar niet opgelost wordt.
  Mooi verwoord, het is een leuke column geworden !

 9. Plannen is ook zo moeilijk.
  (Aantal huishoudens met grote flessen x 2 per jaar) / 12 = te produceren grote gasflessen per maand
  ((Totaal aantal huishoudens – Aantal huishoudens met grote flessen) x 4 kleine gasflessen per jaar)) / 12 = aantal te produceren kleine gasflessen per maand.

 10. een elektrisch kooktoestel 2 pitter, kost 50 NAF, altijd handig om er een op voorraad te hebben.

 11. hahaha….Dit probleem ken ik helaas te goed….En wat een mooie foto van de verstoten gas fles :).
  Leuke Column 🙂

 12. leuk leoni!..”op een laag pitje’