• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ik was niet van plan om deze week nog een column te schrijven. Na mijn ‘goodbye’ van vorige week dacht ik dat het zo wel goed was. Maar ik wil toch nog één laatste keer een paar leuke dingen met jullie delen. Ik zal beginnen met de reactie van premier Gerrit Schotte op de vraag van Yves Cooper.

Als je niet weet over  welke vraag ik het heb, moet je even het laatste gedeelte van de vorige column lezen. Ik was er zeker van dat Schotte Cooper met een swiss army knife zou bewerken, maar hij bleef redelijk ‘cool’. Hij vertelde Cooper dat zijn collega-journalisten ook achter zijn rug praten en vertelde hem zelfs wat er over hem gezegd wordt. Schotte vroeg aan Cooper om niet meer mee te doen met de roddelcultuur van het eiland en dat hij als journalist, met zijn Facebook en Blackberry, meer roddelt dan nieuws brengt.

Cooper beloofde de premier dat hij niet meer zou roddelen en ging toen door met zijn vragen. “Premier Schotte, is het waar dat u ruzie hebt gehad met uw secretaresse en dat u haar persoonlijk hebt aangevallen en dat ze daarom vandaag niet is komen werken?” Cooper stelde deze vraag namens een zieke collega-journalist (ja, dezelfde collega die volgens de premier over hem roddelt) die afwezig was, maar Schotte was not amused. “Meneer Cooper, als u niks zinnigs kunt toevoegen aan deze persconferentie wil ik niks meer van u horen.”

Dave: * eet popcorn * * heeft een 3-D bril op * * wil Schotte een Oscar geven *

De aanwezige journalisten, myself included, vonden dat Cooper te ver ging met zijn vragen. De premier en de persvoorlichter waren natuurlijk ook niet blij. Maar een ding is wel waar, Cooper durft zeker de vragen te stellen wanneer de rest dat niet durft. Jammer genoeg zijn de antwoorden van de ministers meestal waardeloos.

Ik geef enkele voorbeelden…

Journalist: “Minister Jamaloodin (Financiën), waarom is uw belastingplan voordelig voor de normale man?”
Jamaloodin: “Ik kan het je wel gaan uitleggen, maar je zou het toch niet begrijpen. Je zou uiteindelijk toch een econoom moeten inschakelen zodat hij je het verder uitlegt. Neem het gewoon van mij aan dat het voordelen heeft voor de bevolking.”

Journalist: “Minister Jamaloodin, theoretisch klopt uw uitleg wel, maar in de praktijk gaan de dingen anders. Ik zie niet waarom de supermarkten hun prijzen zullen verlagen.”
Jamaloodin: “Dat is nou het mooie van een democratisch land. Jij hebt je mening en ik heb mijn mening. Begrijp wel dat ik een economische achtergrond heb en dat ik het beter weet.”

Minister Charles Cooper (Verkeer en Vervoer): “We gaan hard optreden tegen de illegale bouwpraktijken!”
Journalist: “Wat bent u van plan te doen met die ondernemingen die illegaal hebben gebouwd?”
Cooper: “Ik kan die bedrijven nu niet zomaar weghalen. Ze staan er al, dus wat wil je dat ik doe?”

Dave: * zucht *

Journalist: “Minister Rosalia (Onderwijs), wat gaat er gebeuren met het standbeeld van Peter Stuyvesant?”
Rosalia: “Dat weet ik niet.”
Journalist: “Gaat Alejandro Paula ook een standbeeld krijgen?”
Rosalia: “Dat weet ik niet.”
Dave: “WAT WEET JE WEL?!?!”
Dave: * wordt door een bewaker naar buiten gebracht *

Minister Jacinta Constancia (Volksgezondheid): “Sorry, ik heb nog last van de griep.”
Jounalist: “Waarom gaat u niet naar de dokter?”
Minister Constancia: “Ik houd niet ervan om naar de dokter te gaan. Ik houd van natuurlijke geneesmiddelen.”
Dave: “ZIE JE, DAAROM MOET JE DE GEZONDHEIDSZORG VERBETEREN!”
Dave: * wordt met een knuppel bewerkt *

Zoals ik in mijn vorige column had gezegd, ik zal deze momenten zeker missen.

Ik denk dat 92% van de lezers nu in slaap is, dus ik zal het maar afronden. Ik heb geen speech voorbereid, dus ik weet niet precies wat ik moet zeggen. Helaas ben ik geen midget die in de gevangenis zit, dus veel boeiends heb ik niet te vertellen, behalve dat Ajax eindelijk kampioen gaat worden! (yeah, I went there)

Nee, ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn columns gedurende de afgelopen maanden en voor alle leuke reacties die ik heb gekregen. We komen elkaar zeker nog tegen online. Kijk maar, ik zit de hele dag achter de pc.

See you…

Dave

3 reacties op “Nog één laatste keer”

 1. Hi Dave,

  Vandaag is je aller, allerlaatste dag bij Versgeperst. En dus ook je laatste colomn. Jammer. Ik heb ervan genoten. Hahah en dat Ajax kampioen wordt? Daar is hier iemand thuis ook van overtuigd! Succes met de laatste loodjes van de competitie! Het zou toch een stunt zijn he 🙂 En ook succes met je nieuwe baan!

  Groetjes uit Nederland!!

 2. Ik vond het een amusant stukje om te lezen, voornamelijk het stukje waar je schrijft dat Ajax kampioen gaat worden. Bob: *lacht hard* Bob: *weet dat twente kampioen BLIJFT*
  haha ayo

 3. Roken is slecht voor je Dave dat weet je toch? 😉 Veel succes in je volgende venture!