GevangenisCURAÇAO – Mensen die de corruptie binnen Korrektie Instituut Aruba (KIA) willen aanpakken, worden zo snel mogelijk weggewerkt, zo meldt Caribisch Netwerk. Logisch ook, sommige medewerkers verdienen duizenden guldens per maand op de zwarte markt binnen de gevangenismuren. Lees meer »

autosleutels5CURAÇAO – De politie is op zoek naar de eigenaar van een autosleutel. De sleutel werd in beslag genomen tijdens een aanhouding voor een poging tot inbraak. Dit gebeurde op woensdag 10 juni in de omgeving van de Berg Camelweg. Het gaat om de sleutel van een auto van het merk KIA. Lees meer »

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Telecommunicatiebedrijf Flow had gistermiddag te kampen met een storing. Hierdoor zat een groot gedeelte van Oost Santa Rosa enkele uren zonder internet, televisie en telefonie. De storing was rond 15.30 uur weer verholpen.

thumb wietCURAÇAO – In een woning in Tera Kòrá zijn gisteren rond 16.45 uur wietplanten aangetroffen. Dit gebeurde tijdens een gerechtelijke huiszoeking. De bewoner, een 39-jarige man, is ter plekke aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet. Lees meer »

Sint MaartenCURAÇAO – Een lichte aardbeving van 3.8 op de Schaal van Richter was gisteren om 06.28 uur voelbaar op Sint Maarten. Dat meldt The Daily Herald. Volgens inwoners begon de beving met een rommelend geluid waarna alles begon te schudden. Lees meer »

dijkhoffCURAÇAO – De detentiecapaciteit op Sint Eustatius wordt uitgebreid met twaalf cellen. Dat meldt Caribisch Netwerk. Achter het huidige politiebureau wordt een nieuw cellenblok gebouwd. Dat schrijft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff in een brief aan de Tweede Kamer. Lees meer »

aanhoudingCURAÇAO – De politie heeft gisteren veertien mensen aangehouden die niet in het bezit waren van een verblijfsvergunning. Het betreft vier Jamaicanen, twee Haïtianen, een Dominicaan, twee Venezolanen, een Colombiaan en vier mensen uit Ecuador. De aanhoudingen werden verricht tijdens een controle op bussen. Lees meer »

KorpspolitieCURAÇAO – Een 62-jarige man is vannacht rond 04.40 uur op gewelddadige wijze ontvoerd en mishandeld. Hij kwam net uit een snèk aan de Cubaweg toen hij door twee mannen in een rode auto werd gesleurd. De auto stopte bij een veld te Suffisant. Vervolgens kwam er een witte auto aangereden met nog twee mannen. Lees meer »

BenzineCURAÇAO – De prijs van benzine gaat vanaf dinsdag 4 augustus weer omhoog. Per liter benzine betaal je dan 2,06 gulden. Dat is 6 cent duurder. Een liter diesel wordt 1 cent goedkoper en kost dan 1,26 gulden. De stroomprijs daalt daarnaast met vijf cent per kilowattuur (kWh). Eén kWh kost dan 65 cent. Lees meer »

DollarCURAÇAO – Meer dan 75 procent van de huishoudens op Sint Maarten leeft onder de armoedegrens. Dit blijkt het uit de onlangs gepubliceerde Transparency International (TI) National Integrity System Assessment. Er is een relatief hoog inkomen per hoofd van de bevolking. De verdeling hiervan is echter ongelijk. Lees meer »

vlag uocCURAÇAO – De University of Curaçao (UoC) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van het Gerecht in Eerst Aanleg betreffende Rector Magnificus Miguel Goede. Op maandag 27 juli oordeelde de rechter dat de UoC onrechtmatig gehandeld bij zijn ontslag. Goede werd in 2011 op staande voet ontslagen. Lees meer »

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Fred Wiel stuurde het volgende stuk in ter nagedachtenis van Johan Oldenboom, ex-hoofdcommissaris van het Korps Politie Nederlandse Antillen. Lees meer »