HatoCURAÇAO – Een klein vliegtuig met twee passagiers heeft vrijdag een noodlanding gemaakt op Hato. Dat meldt Curaçao Airport Partners (CAP). Rond 15.45 uur landde de piloot van de BeechCraft uit voorzorg op de nationale luchthaven. Door de noodlanding hadden meerdere vluchten last van vertraging. Lees meer »

KorpspolitieCURAÇAO – Een man die was neergestoken is zaterdagnacht in elkaar gezakt voor het politiebureau te Rio Canario. Hij was zelf naar het bureau gereden en viel op de grond. Enkele agenten liepen vervolgens naar buiten om te zien wat er aan de hand was. Aldaar werd de man aangetroffen in een plas bloed. Lees meer »

sambilCURAÇAO –’Driekwart van winkelcentrum Sambil is volledig klaar voor gebruik’. Dat maakte General Manager Jonathan Cohen onlangs bekend. De eerste fase van de bouw is opgeleverd door het aannemersbedrijf Core. Het dak is zo gebouwd dat het zonlicht doorlaat, maar de warmte buiten houdt. Lees meer »

politielichtenCURAÇAO – De politie heeft vrijdag een voortvluchtige overvaller aangehouden. De achttienjarige G.G.M.G. zou op 14 december vorig jaar en overval hebben gepleegd op een supermarkt aan de Cas Coraweg. De Dominicaan zit in voorlopige hechtenis. Dit in afwachting van een onderzoek. Lees meer »

mesCURAÇAO – Een man is gisteren omstreeks 15.40 uur zwaar gewond geraakt bij een steekpartij. Na een melding snelde de politie zich naar een autosloperij aan de Santa Catharinaweg.  Eenmaal ter plekke bleek het slachtoffer zich bij de polikliniek van het Sehos te hebben gemeld. Hij had een diepe snijwond in zijn buik. Lees meer »

injectienaaldCURAÇAO – Mensen die gebruik maken van Terumo-injectienaalden worden uit voorzorg geadviseerd ze tijdelijk niet te gebruiken. Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg Curaçao. Dit advies is uitgebracht naar aanleiding van de onduidelijkheid die ontstond nadat het televisieprogramma Eén Vandaag mogelijke productieproblemen belichtte. Lees meer »

truk di panCURAÇAO – Een discussie tussen een agent in burger en een 42-jarige man is gisteravond behoorlijk uit de hand gelopen. S.M.C bedreigde de agent bij een trùk di pan aan de Gosieweg. Vervolgens gooide hij een steen. De agent loste daarop een waarschuwingsschot waarna C. de benen nam. Lees meer »

schildpadden(1)CURAÇAO – Op Bonaire zijn begin deze week drie afgeslachte schildpadden gevonden. Twee van hen waren ernstig bedreigde karetschildpadden. De andere schildpad was een bedreigde groene schildpad. De jonge beestjes werden aangetroffen in vuilniszak aan de kant van de weg. Lees meer »

emsley trompCURAÇAO – Het toerisme op Curaçao groeit te traag. Dat vindt Emsley Tromp, de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. In vergelijking met andere landen in het Caribisch gebied blijven we achter als het gaat om de groei in de toeristensector. Lees meer »

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans vindt dat er niets is gedaan voor de slachtoffers van kindermisbruik door het Bisdom Willemstad en dit verafschuwt hem. Lees meer »

pesticideCURAÇAO – Een bezorgde dierenliefhebber nam contact op met Versgeperst.com om hondeneigenaren te waarschuwen voor de pesticide chloorpyrifos. “Mijn poedel is onlangs overleden na gebruik van dit middel in de tuin. Wij hebben het gekocht bij een lokale dierenwinkel om een tekenplaag in de tuin te bestrijden.” Lees meer »

aruba boot campCURAÇAO – Respect, discipline en loyaliteit. Daar draait het om bij Aruba Bootcamp. Ouders sturen hun probleemkinderen ernaartoe voor een forse heropvoeding. Hier worden ze gedrild, getraind en als het nodig is gestraft. Het militaire heropvoedingskamp voor drop-outs vanaf tien jaar is eind januari opgezet door jonge vrijwilligers. Lees meer »