Versgeperst.com vuurwapens Versgeperst ta basta awor politiecontroles NIEUWS aanhoudingen KorpspolitieCURAÇAO – De politie heeft in het kader van ‘Ta Basta Awor’, het noodplan van de overheid om geweldscriminaliteit tegen te gaan, controles uitgevoerd. Daarbij zijn twaalf aanhoudingen verricht en zeven vuurwapens in beslag genomen. In totaal hebben er 690 preventieve controles plaatsgevonden. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst UoC Universiteit of Curacao NIEUWS Curaçao vlag uoc 127x85CURAÇAO – De studentenraad van de UoC (University of Curaçao) praat vanmiddag om 17.00 uur in Fort Amsterdam over de verhoging van het collegegeld. Daarbij zijn ook premier Ivar Asjes, minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Irene Dick en rector magnificus Francis de Lanoy aanwezig. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst overval NIEUWS Kaminda San Sebastian Curaçao PistoolCURAÇAO – Een 57-jarige man is gisteren rond 21.30 uur overvallen in zijn woning aan de Kaminda San Sebastian. Drie gewapende mannen bedreigden hem. De bewoners werden vervolgens gedwongen om geld af te staan. Nadat de man geld gaf, werd hij alsnog mishandeld. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst politie diefstal Curaçao KorpspolitieCURAÇAO – Drie medewerkers van een toko zijn gisterochtend opgepakt voor diefstal. De jongens werkten in de toko aan de Kaya Jombi Mensing. Hun werkgever merkte recent op dat er meer werd gestolen uit zijn winkel. Om die reden had hij extra beveiliging ingezet. Lees meer »

Versgeperst.com vliegcrash Versgeperst rusland oekraine mh17 Curaçao zwart 127x85CURAÇAO – Het neerhalen van het toestel van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne op 17 juli is mogelijk een oorlogsmisdaad. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Navi Pillay van de Verenigde Naties vandaag gezegd. Zij roept op tot een grondig onderzoek naar de toedracht van de crash.  Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst straf steniging openbaar ministerie moord koraal specht doodslag Curaçao Rechtzaak1CURAÇAO – De vier verdachten in verband met de steniging van Shannon Borgschot alias Mangel zijn allemaal veroordeeld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De 46-jarige drugsverslaafde werd op 10 maart in Koraal Specht dusdanig toegetakeld dat hij ter plekke overleed.  Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst stoplicht schottegatweg Ongeluk Curaçao thumbnail stoplichtCURAÇAO – Het stoplicht op de kruising van de Schottegatweg Oost en de Santa Rosaweg is buiten werking. Dat meldt het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Het stoplicht is volledig omvergereden. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst politie pistool overval Curaçao pistoolkeCURAÇAO – Gewapende overvallers hebben zaterdagnacht een woning aan de Harzweg overvallen. Rond 00.15 uur stormden vier gemaskerde mannen het huis in. Aldaar bedreigden ze de bewoners en bonden hen vast. Een van de mannen richtte daarbij een pistool op een jong kind. Lees meer »

Versgeperst.com wateroverlast Versgeperst noodweer Nederland Curaçao Alphen aan de Rijn regen 2 alphen ad rijnCURAÇAO – De politie heeft in Alphen aan den Rijn een straat afgezet omdat een dijk dreigt door te breken. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, laat een woordvoerder weten. Voorlopig worden nog geen bewoners geëvacueerd. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst venezuela Regio NIEUWS drugs Curaçao carvajal Aruba thumbnail vlag venezuelaCURAÇAO – De beoogde Venezolaanse consul-generaal voor Aruba, Hugo Carvajal, is na een verblijf van drie dagen in de KIA-gevangenis weer vrijgelaten. Hij is met een privévliegtuig opgehaald op de luchthaven van Aruba en ondertussen ook al aangekomen in Caracas. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst venezuela Regio NIEUWS Hugo Carvajal Curaçao Aruba Arthur Dowers arthurdowersCURAÇAO – De Arubaanse minister van Justitie Arthur Dowers heeft gisteren een paar uur gesproken met zijn Venezolaanse ambtgenoot Federico Gonzalez. De regering van president Nicolas Maduro is boos op Aruba vanwege de arrestatie van de Venezolaanse diplomaat Hugo Carvajal. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst oekraine NIEUWS Nabestaanden mh17 internationaal Curaçao zwart 127x85CURAÇAO – Op het terrein in Oost-Oekraïne waar vlucht MH17 is neergestort zijn vandaag voor het eerst nabestaanden van een slachtoffer gearriveerd. Een Australisch echtpaar dat hun enige dochter bij de vliegramp verloor haalde er herinneringen op en nam afscheid. Lees meer »