Versgeperst.com weggelopen tiener Versgeperst Thysainy Pieternella NIEUWS Curaçao weggelopenCURAÇAO – De zestienjarige Thysainy Pieternella is afgelopen maandag van huis weggelopen. Na een discussie met haar moeder vertrok ze rond 08.30 uur uit huis. Ze keerde echter niet terug. Thysainy is 1,55 meter lang en heeft een vol postuur. Ze was die dag gekleed in een groene jurk. Lees meer »

Versgeperst.com voedselbank Versgeperst NIEUWS Curaçao CURAÇAO – De voedselbank begint de negatieve effecten te voelen van het opdrogen van de AMFO subsidiekraan, twee jaar geleden. Deze maand was het de laatste keer dat de voedselbank 300 voedselpakketten kon maken. Vanaf volgende maand kunnen slechts 100 gezinnen beschikken over deze vorm van hulpverlening. Lees meer »

Versgeperst.com winkeldief Versgeperst NIEUWS Erieweg Curaçao KorpspolitieCURAÇAO – Een winkeldief is gisteren in de kraag gevat door een bewaker. De 54-jarige H.D. bleek meerdere spullen uit de winkel te hebben gestolen. In zijn auto, die geparkeerd stond voor de winkel aan de Erieweg, trof de politie nog meer gestolen goederen aan. Lees meer »

Versgeperst.com voertaal Versgeperst Sint Eustatius Saba NIEUWS Curaçao caribisch Bonaire BES eilanden cbsCURAÇAO – Het Papiaments is op Bonaire de meest gesproken taal. Voor tweederde van de Bonairianen is Papiaments de voertaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op Sint Eustatius (85 procent) en Saba (93 procent) wordt er vooral Engels gesproken. Nederlands is slechts voor een klein van de bevolking de voertaal. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS mangusa kerst Esperamos Supermarket Curaçao Boodschappen BoodschappenWILLEMSTAD – Voor je kerstboodschappen kun je het beste naar de Mangusa en Esperamos. Uit een prijsvergelijking is gebleken dat de producten die vaak worden aangeschaft tijdens de kerst, daar goedkoper zijn. Dat meldt de Consumentenbond. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst Verhoging minimumloon Curaçao geld thumbCURAÇAO – Het minimumloon wordt met ingang van 1 januari 2015 verhoogd naar 8,15 gulden per uur. Dit is een stijging van 22 cent. Dat maakte minister Ruthmila Larmonie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) gisteren bekend. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst nieuwe gevangenis Kralendijk gevangenis Curaçao Bonaire GevangenisCURAÇAO – Op Bonaire wordt een nieuwe gevangenis gebouwd. De huidige justitiële inrichting in Kralendijk wordt daarmee vervangen. De bouw start op 5 januari en duurt naar verwachting 1,5 jaar. Het gebouw word eind 2016 in gebruik genomen. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst stroomuitval NIEUWS Mundo Nobo Aqualectra Aqualectra1 127x85CURAÇAO – Nutsbedrijf Aqualectra heeft al enkele dagen problemen met de centrale aan de Dokweg. Gisteren zorgde dit wederom voor stroomonderbrekingen. Via een persbericht verontschuldigt de organisatie zich voor het ongemak. Lees meer »

Versgeperst.com water curacao Versgeperst NIEUWS kraanwater drinkwater Curaçao controle drinkwater ADC Accreditatie WaterkraanCURAÇAO – “Het water dat uit de kraan stroomt op Curaçao is, op zich, van een voortreffelijke kwaliteit.” Dat meldt het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC). De ISO/IEC 17025-accreditatie van het laboratorium is onlangs voor het vijfde jaar op rij verlengd door de Nederlandse Raad voor Accreditatie (RvA). Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS livemuziek kerstperiode Hato Curaçao Potret pa PrensaCURAÇAO – Gedurende de feestperiode is de kerstsfeer ook te voelen op luchthaven Hato. Naast de kerstdecoratie is er ook livemuziek van onder andere de Aguinaldo groep ‘Los Originales’ en het koor Santa Famia. Dit zorgt voor positieve reacties van reizigers. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst torenkraan NIEUWS Hòspital Nobo Otrabanda HNO Curaçao opbouw kraan 16dec144CURAÇAO – Op het terrein van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) wordt een 50 meter hoge torenkraan geplaatst. De kraan is vanuit Nederland verscheept. Qua hoogte is het bouwwerk ongeveer even lang als de Koningin Julianabrug. Voor het vervoeren van de torenkraan waren dan ook tien containers nodig. Lees meer »

Versgeperst.com winter in nederland Versgeperst NIEUWS Curaçao DanielSchotborgh 3 150x150CURAÇAO – Moeheid, buikpijn en hoofdpijn. Het zijn drie van de meest gehoorde klachten van Antillianen tijdens de wintermaanden. Als de huisarts even doorvraagt, blijkt iets anders aan de hand: de winter die als een last wordt ervaren. Dat meldt Caribisch Netwerk. Lees meer »