PolitieCURAÇAO – De politie heeft gisteren meerdere (preventieve) controles verricht. Twee horecatenten in Pietermaai hebben een waarschuwing gekregen omdat ze de regels van hun vergunning niet naleefden. Daarnaast kregen vijf automobilisten een boete aan de Dr. Maalweg in Saliña. Lees meer »

rechtszaalCURAÇAO – De 43-jarige M.E.J. is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. J. heeft zijn dochter seksueel misbruikt van haar dertiende tot zestiende. De man vergreep zich twee keer per maand aan het meisje. De verdediging vocht dit aan door te verklaren dat de schuld ook bij het meisje zelf lag. Lees meer »

vuurwapenCURAÇAO – De politie op Aruba heeft gisteren op verzoek van de Curaçaose autoriteiten de 36-jarige Curaçaoënaar R.P.S. aangehouden. De man wordt ervan verdacht Etienne Manzana (1975) te hebben vermoord. Hij kwam zondag om het leven tijdens een ruzie in Tera Korá. Manzana werd toen door het hoofd geschoten. Lees meer »

desi bouterse AP NovumCURAÇAO – Desi Bouterse is de meest populaire presidentskandidaat van Suriname. Dit is gebleken uit opinieonderzoek van Maurice de Hond, zo meldt de Surinaamse nieuwssite Waterkant. In de peiling behaalde hij bijna 50 procent van de stemmen. Lees meer »

Wilhelmus IgnacioCURAÇAO – Wilhelmus Ignacio wordt de interim-directeur van Curaçao Airport Holding (CAH). Dat meldt minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling. Ignacio is nu werkzaam als hoofd operationele zaken van de CAH. De huidige directeur, Maurice Adriaens, kreeg in februari te horen dat zijn contract niet verlengd werd. Lees meer »

sabaCURAÇAO – Onder leiding van de rechter-commissaris is gisteren het appartement van de vrouw onderzocht die dood werd aangetroffen in Saba. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De vrouwelijk student van de Saba University School of Medicine werd levenloos aangetroffen in haar woning. Lees meer »

ramesh manekCURAÇAO – Een bekende ondernemer en filantroop op Sint Maarten is gisteren overleden nadat hij werd aangereden door een Hummer. Dat meldt The Daily Herald. Ramesh Manek was aan het joggen aan de Airport Boulevard toen hij plotseling werd geraakt door het voertuig. De zwarte Hummer reed na het ongeluk met hoge snelheid door. Lees meer »

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – In Buena Vista is gisteren een vrouw gewond geraakt toen iemand een handgranaat in de richting van haar woning gooide. Dit gebeurde aan de Saonaweg, zo schrijft de ochtendkrant Extra. De vrouw raakte gewond aan haar been. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

celso1CURAÇAO – Een bejaarde man is al twee weken vermist. Het gaat om de 73-jarige Celso Camilio Peternella. Op donderdag 2 april verliet hij zijn woning in Oost Jongbloed. Hij vertrok richting Brievengat maar keerde niet terug naar huis. Hij is voor het laatst gezien aan de Seru Loraweg. Lees meer »

KorpspolitieCURAÇAO – Twee gewapende mannen hebben vannacht een overval gepleegd op een restaurant aan de Grebbelinieweg. Rond 02.45 uur werden drie mannen die aan het biljarten waren benaderd door de de overvallers. Onder bedreiging werden al hun bezittingen afgenomen. Lees meer »

ColombiaansevlagCURAÇAO – Het leger van Colombia heeft de luchtaanvallen op de rebellenbeweging FARC hervat na een aanval door de guerrilla’s die aan elf militairen het leven kostte. President Juan Manuel Santos gaf gisteren opdracht tot de operatie. De aanval door de rebellen vond dinsdag plaats in het roerige departement Cauca in het zuidwesten. Lees meer »

leguanenvlees2CURAÇAO – De Nederlandse douane heeft ruim één kilo leguanenvlees gevonden in een koffer uit Bonaire. Dat heeft de organisatie zojuist gemeld. Het vlees was gekookt en ingepakt. De koffer is in beslag genomen op Schiphol. Lees meer »