Versgeperst.com wetgeving Versgeperst NIEUWS eboobg dump Curaçao Afval afvalCURAÇAO – De Eilandsverordening Bevordering Openbare Orde en Bescherming Gemeenschap (EBOOBG), met daarin de Wet Illegale Afvaldump, wordt binnen een maand aangeboden aan de Staten. Het bundelt wetten op het gebied van Openbare Orde en bescherming van de gemeenschap. Dat meldt Caribisch Netwerk. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst politie NIEUWS Curaçao beroving arrestatie IMG 3400CURAÇAO – De politie heeft gisteren rond 08.20 uur de 41-jarige A.W. opgepakt in de Van Heerdstraat. Hij zou betrokken zijn geweest bij een beroving op een minimarket op de F.D. Rooseveltweg. W. is voorgeleid en zit nog vast in afwachting van nader onderzoek. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS Joseph hart INGEZONDEN Curaçao ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Joseph Hart vindt dat wen ons aan moeten passen aan ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst reces openbaar ministerie NIEUWS Curaçao Gebouw Openbaar MinisterieHet Hof van Justitie en het Gerecht in Eerste Aanleg houden zomerreces van woensdag 25 juni tot en met vrijdag 8 augustus. Tijdens deze periode worden geen zittingen gehouden behalve spoedeisende zaken en enkele geplande strafzittingen. Een van die geplande zaken is de zaak-Magnus. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst Sint Eustatius Ronald Plasterk NIEUWS hyden gittens Curaçao CFT caribisch Cft leden voor Curacao en Sint MaartenCURAÇAO – De Ministerraad heeft vandaag ingestemd met het voornemen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk om Hyden Gittens voor te dragen als lid van het College financieel toezicht (Cft) Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Gittens volgt daarmee Max Pandt op. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst openbaar ministerie NIEUWS Koperdiefstal Curaçao koper thumb 127x85CURAÇAO – Het ministerie van Justitie, de Curaçaose politie, het Openbaar Ministerie (OM), Aqualectra, UTS en Flow hebben woensdag overlegd hoe koperdiefstal teruggedrongen kan worden. Het OM had de bijeenkomst georganiseerd in de Tempel Emanu-El in Punda. Daarbij zijn afspraken gemaakt tussen de partijen. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst Ronald Plasterk NIEUWS Nederland Koninkrijksconferentie Curaçao plasterk 18a highresCURAÇAO – Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd. Daarin doet hij verslag van de Koninkrijksconferentie die op 2 april plaatsvond op Aruba. Nederland en Curaçao hebben economische samenwerking en kinderrechten op de agenda gezet. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst Schietpartij politie NIEUWS Curaçao arrestatie GevangenisCURAÇAO – De politie heeft gisteren rond 09.40 uur een inval gedaan bij een huis in Oost Jongbloed. De 23-jarige Jamaicaanse W.M.-A.B. is daarbij gearresteerd. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot moord op 8 februari. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst politie NIEUWS mishandeling geweld Curaçao bedreiging arrestatie PolitieCURAÇAO – De politie heeft dinsdag de 28-jarige J.S.Th.L. gearresteerd op verdenking van bedreiging en mishandeling. Eerder op de dag zou hij zijn 22-jarige ex-vriendin bedreigd hebben bij een toko aan de Moontjeweg. Ook verkocht hij haar een aantal klappen. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst venezuela Regio onderhandelingen NIEUWS Curaçao VenezuelaCURAÇAO – De Venezolaanse regering en de oppositie zijn vandaag een stap dichter bij elkaar gekomen. Er werd overeenstemming bereikt over het uitbreiden van een onderzoekscommissie. Die moet uitvinden wie er verantwoordelijk is voor de 41 doden die vielen bij de onrust in het land. Lees meer »

Versgeperst.com zaak Wiels zaak magnus Versgeperst openbaar ministerie olga saleh NIEUWS Elvis K Curaçao Helmin WielsCURACAO – De inhoudelijke behandeling van de zaak-Magnus is verplaatst van 21 tot en met 23 mei naar 4 tot en met 8 augustus. Het aantal zittingsdagen is uitgebreid van drie naar vijf. Dat heeft de rechter vanmiddag besloten tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Willemstad. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst reform politiek NIEUWS gerrit schotte Curaçao brede kristensen Alex Rosaria reforma campagne 127x85CURAÇAO – Reforma komt de democratie niet ten goede. Dat zegt politicoloog en socioloog Brede Kristensen in gesprek met Radio Hoyer 2. De politieke beweging Reforma van MFK-leider Gerrit Schotte wil het huidige politieke bestel op de schop gooien. Lees meer »