ZeeCURAÇAO – Volgens de weersverwachting voor Bonaire en Curaçao krijgen we de komende dagen een tamelijk ruwe zee aan de kust. Dat heeft de Meteorologische Dienst zojuist gemeld. Kleine vaartuigen moeten extra voorzichtig zijn. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met een sterke wind. Lees meer »

Jacoba-WinklaarCURAÇAO – Zonder gêne maakt Jacoba Winklaar (80) haar mond open. “Beneden heb ik twee tanden en boven nog drie. En zie je deze tand hier? Een stuk is afgebroken.” Ze heeft dringend een kunstgebit nodig. Vanaf begin dit jaar moeten deze ouderen zelf voor de saneringskosten opdraaien. Lees meer »

OvervallerCURAÇAO – Twee vrouwen op Sint Maarten zijn zaterdagnacht overvallen toen ze hulp boden aan een verkeersslachtoffer. Ze zagen het ongeluk op de Welfare Road gebeuren en liepen richting het slachtoffer. De vrouwen werden vervolgens benaderd door twee mannen die hen beroofden van hun sieraden en portemonnee. Lees meer »

Curacao Nieuws - PolitiecontroleCURAÇAO – Ruim 20.000 automobilisten hebben vorig jaar een boete gekregen. Sommige overtredingen komen volgens het OM ‘te vaak’ voor. Het gaat hier om het niet bezitten van een geldig rijbewijs en verzekeringspapieren, door rood licht rijden en het overschrijden van de maximumsnelheid. Lees meer »

MensenhandelCURAÇAO – Er komt geen nader onderzoek naar mensenhandel, gedwongen prostitutie en seksueel misbruik op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat meldt minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties. Eind vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie aan. Lees meer »

GevangenisCURAÇAO – “Kijkt u alstublieft naar de zweren in mijn mond.” Een vrouwelijke gedetineerde uit het Korrektie Instituut Aruba (KIA) probeert medelijden op te wekken bij rechter Angela. Na alle schijnende verhalen die Angela moest aanhoren in de rechtbank besloot zij vandaag zelf een kijkje te nemen in de ‘vrouwenkooi’. Lees meer »

luierCURAÇAO – De SVB heeft de bezuinigingsmaatregel betreffende het aantal luiers die een patiënt vergoed krijgt, geschrapt. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat dit aantal zou worden verlaagd naar 60 luiers per maand in plaats van 90. De aangekondigde maatregel zorgde voor heel wat kritiek. Lees meer »

mcdonalds curacaoCURAÇAO – McDonald’s heeft afgelopen jaren voor ongeveer 1 miljard euro aan belastingen ontdoken via een gunstige fiscale constructie in Luxemburg. Dat stelden vertegenwoordigers van Amerikaanse en Europese vakbonden vandaag. Lees meer »

VenezuelaCURAÇAO – Bij een antiregeringsdemonstratie in de Venezolaanse stad San Cristobal is gisteren een 14-jarige jongen door de politie doodgeschoten. Met de dood van de tiener lopen de spanningen in het Zuid-Amerikaanse land verder op. Lees meer »

AutoruitCURAÇAO – Bij een inhaalactie op de Weg naar Westpunt is gisteren een auto over de kop geslagen. Een man raakte daardoor gewond en moest uit zijn auto worden gezaagd door de brandweer. Door zijn actie zag de automobilist de tegemoetkomende auto te laat. Lees meer »

AqualectraCURAÇAO – Oud-klanten die een openstaande rekening hebben achtergelaten, krijgen tot eind maart de tijd hun schuld alsnog te betalen. Ze worden hierover geïnformeerd via een brief. Dat meldt het nutsbedrijf. Na deze datum worden alle schulden overgedragen aan een incassobureau of deurwaarder. Lees meer »

boxerCURAÇAO – De Bull Terrier pup van de familie Gallego in Julianadorp verdween in de nacht van 28 juli 2014 uit de tuin. Na de omgeving te hebben afgezocht plaatste het gezin een advertentie in de krant. Enkele dagen later ontving de familie een telefoontje van een man die claimde het hondje te hebben gezien. Lees meer »