Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS Mahuma ivar asjes FFAPM Curaçao Ivas AsjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes heeft de Fundashon Formashon Awe Progreso Mañan (FFAPM) bezocht. Deze stichting, opgericht in 2010, vangt na schooltijd ongeveer 50 kinderen uit de omgeving van Mahuma op. De stichting bestaat dankzij subsidie, giften, ouderlijke bijdragen en fundraisings. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst toyota yaris overval NIEUWS Curaçao AUTO IMG 3400CURAÇAO – In Nabij Vetter is maandagavond een Toyota Yaris buitgemaakt bij een roofoverval. De politie signaleerde het voertuig op de kruising van de Seru Loraweg en de Santa Rosaweg en zette de achtervolging in. Uiteindelijk wisten de twee overvallers te voet te ontkomen via de mondi. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst tripartite resolutie NIEUWS Koninkrijk Curaçao Koninkrijk nieuwe stijlCURAÇAO – De parlementsvoorzitters van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de commissies voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondertekenden vanmorgen twee resoluties. De belangrijkste is voor de oprichting van een onafhankelijk instituut voor het beslechten van geschillen over het Koninkrijksstatuut. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst politie NIEUWS Hato drugs Curaçao container cocaïne arrestatie drucur2CURAÇAO – Er is een nieuwe huiszoeking gedaan in de zaak van de onderschepte container met cocaïne. In een huis aan de Seru Loraweg werden gisteren diverse relevante voorwerpen gevonden. De eenheid tegen georganiseerde criminaliteit arresteerde tevens de 50-jarige E.R.S. als verdachte in het onderzoek. Lees meer »

Versgeperst.com winterdienst vluchten Versgeperst NIEUWS klm Curaçao airbus KLMCURAÇAO – De KLM vliegt in de winter vaker naar Curaçao. Vanaf 17 november vinden er per week twee extra vluchten plaats, aldus Luchtvaartnieuws.nl. De twee extra vluchten worden op maandag en woensdag uitgevoerd met een Airbus A330-200. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst sominguito politie NIEUWS mishandeling Curaçao IMG 3370CURAÇAO – Een man die woont aan de Papayaweg in Dominguito kreeg gisternacht de schrik van zijn leven. Hij merkte twee onbekende mannen op die in de auto van de buren zaten, die precies voor zijn tuin geparkeerd stond. De dieven reageerden door de man toe te takelen op zijn hoofd en kozen daarna het hazenpad. Lees meer »

Versgeperst.com wapens Versgeperst openbaar ministerie NIEUWS kortje Curaçao verskortje1CURAÇAO – In het kader van de inleveractie van wapens zijn er tot nu toe 142 stuks vrijwillig ingeleverd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Tot 31 augustus kunnen wapens vrijwillig ingeleverd worden tegen betaling van 100 gulden. Daarna volgt een strengere aanpak van vuurwapenbezit, zo heeft het OM aangekondigd.

Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS israel hamas Gaza Curaçao israel ashdod raketinslag 127x85CURAÇAO – Het bestand tussen Israël en de Palestijnse beweging Hamas in Gaza lijkt voorbij. Vandaag zijn uit de Gazastrook raketten op Israël afgevuurd en voerde ook de Israëlische luchtmacht enkele aanvallen uit. Israël riep ook zijn delegatie terug uit Caïro, waar met Hamas werd onderhandeld over een langer bestand. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst vermist politie dood Curaçao Bonaire Politie BonaireCURAÇAO – Bij Boka Chiki in Washington Park op Bonaire is gistermiddag een lijk gevonden. Het ging om de 52-jarige Ingmar Adamus, die geboren werd op Curaçao. De man was sinds zaterdag vermist. Er zijn geen sporen van een misdrijf geconstateerd. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst Raúl Castro parlement NIEUWS Curaçao cuba caribisch CubaCURAÇAO – Het is nog nooit eerder voorgekomen: een Cubaanse politicus die bij een stemming in het parlement tegen stemt. Maar uitgerekend de dochter van president Raul Castro weigerde in te stemmen met een wet, omdat die volgens haar niet ver genoeg ging. Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst toelatingsexamen toelating onderwijs NIEUWS hbo Curaçao studiemarkt thumbCURAÇAO – Vanaf 21 jaar mag je zonder diploma toelatingsexamen doen voor een opleiding aan de Hogeschool Rotterdam. Op Curaçao en Aruba is er daarom een speciaal Toelatingstraject 21+. Op donderdag 4 september is de eerstvolgende aanlegtest. Die luidt het begin van een traject in.  Lees meer »

Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS Emsley Tromp Curaçao Centrale Bank CBCS emsley trompCURAÇAO – De negatieve groei van de economie in Curaçao is het gevolg van de maatregelen van de overheid om haar eigen huishoudboekje op orde te krijgen. Dat zegt Emsley Tromp, president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten bij de presentatie van het jaarverslag 2013 tegen Caribisch Netwerk. Lees meer »