Prinses Wilhelmina Fonds 3CURAÇAO – De jaarlijkse collectemaand van het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF) is weer begonnen. In het kader hiervan bracht de stichting gisteren een bezoek aan de Ministerraad waarbij ook zij een donatie schonken. Het PWF zet zich in voor kankerbestrijding. Lees meer »

KorpspolitieCURAÇAO – De politie heeft gisteren omstreeks 17.00 uur 71 wietplanten gevonden in een woning tijdens een gerechtelijke huiszoeking. Dit gebeurde aan de Kaya Fin. In het huis werden daarnaast ook een vuur- en alarmwapen aangetroffen. De politie nam eveneens een grote hoeveelheid gedroogde wietplanten in beslag. Lees meer »

emsley trompCURAÇAO – In het eerste kwartaal van 2015 liepen de economische ontwikkelingen in de monetaire unie van Curaçao en Sint Maarten uiteen. Dat meldt Emsley Tromp, de directeur van de centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, in het kwartaalbericht van de bank. In Curaçao kromp het reële Bruto Binnenlands Product (BBP) met 0,2%. Lees meer »

Vissers (ELISA KOEK)CURAÇAO – “Concurreren met grote schepen kan Curaçao nu niet, geen sprake van.” Dat zegt Erwin Koense, voorzitter van Piskadó Profeshonal tegenover Caribisch Netwerk. Volgens de voorzitter moet de sector innoveren en zelf de zee op met grote tawlers (boten voor middelgrote of grootschalige visserij). “Daar hebben we geld voor nodig.” Lees meer »

Ivar AsjesCURAÇAO – Ivar Asjes heeft gisteren tijdens zijn radioprogramma ‘Speransa pa un miho Kòrsou’ geen verdere uitleg gegeven over zijn vertrek als premier. Eerder gaf hij te kennen dat hij gisteren tekst en uitleg zou geven. Asjes wilde echter niet veel kwijt, behalve dat de fractie en de premier niet meer op één lijn staan. Lees meer »

paspoortCURAÇAO – Op de luchthaven Hato is maandagavond rond 22.14 uur een Dominicaanse vrouw aangehouden met een vals paspoort. M. bleek tevens in het bezit te zijn van een valse verblijfsvergunning uit Spanje. De 33-jarige vrouw is ter plekke opgehouden door de Koninklijke Marechaussee en overgedragen aan de politie. Lees meer »

handboeienCURAÇAO – De voortvluchtige jongen die op zondag 16 augustus een stel beroofde van hun auto bij Daaibooi, is opgepakt. De jongens pleegde de gewapende overval met z’n tweeën, maar één van de daders werd na een wilde achtervolging in de richting van de Hato Freezone in de boeien geslagen. Lees meer »

brand freezoneCURAÇAO – In de Freezone bij de Nieuwe Haven woedt op dit moment een grote brand. Meerdere winkels zijn compleet afgebrand. Het zou om ongeveer twaalf bedrijfsruimte gaan. Lees meer »

Ben WhitemanCURAÇAO – De tijdelijke interim-premier Ben Whiteman wilde vandaag niet veel zeggen over de reden van het vertrek van premier Ivar Asjes. Whiteman is de komende drie maanden interim-premier. Dat geeft Pueblo Soberano, de partij van Whiteman, de tijd om op zoek te gaan naar een premier tot aan de verkiezingen. Lees meer »

reginald zaandamCURAÇAO – De Nederlandse regering voert geen werkbezoeken aan St. Eustatius meer uit sinds het een instructie heeft uitgevaardigd aan het eilandsbestuur vanwege financieel wanbeheer. Dat meldt Caribisch Netwerk. De boycot heeft tot vragen geleid van D66 Kamerlid Wassila Hachchi. Lees meer »

Raffinaderij Isla 10 april 2012CURAÇAO – De uitstoot van zwaveldioxide (SO2) was de afgelopen maand wederom schrikbarend. Dat meldt milieuorganisatie Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). Uit metingen bij Beth Chaim en Kas Chikitu blijkt dat de normen van de World Health Organization (WHO) meerdere malen zijn overschreden. Lees meer »

kustwachtCURAÇAO – Vernon Augusta neemt het stokje over van Paul de Kloet. Op vrijdag 28 augustus nam de Kloet officieel afscheid als hoofd van Kustwacht Steunpunt Curaçao.  De Kloet was sinds oktober 2010 werkzaam bij de kustwacht. De leiding wordt nu overdragen aan Augusta. Lees meer »