KorpspolitieCURAÇAO – De politie heeft vanochtend tussen 05.00 en 08.00 uur 25 verkeersboetes uitgedeeld. Dit gebeurde tijdens een controle in de omgeving van Malpais. 95 Automobilisten werden daarbij staande gehouden. Meer dan de helft had geen veiligheidsgordel om, geen geldig rijbewijs in bezit of ontbrekende autopapieren. Lees meer »

id schools  (daily herald)CURAÇAO – Leerlingen van middelbare scholen op Sint Maarten moeten binnenkort allemaal een verplichte identificatiekaart op zak hebben. Dat meldt The Daily Herald. Studenten zijn op deze manier makkelijker te identificeren. Het is de bedoeling dat de studenten de kaart altijd bij zich hebben tijdens schooluren en -activiteiten. Lees meer »

ColombiaansevlagCURAÇAO – Nederland komt Colombia opnieuw te hulp met deskundigheid op het gebied van water. In de provincie Antioquia zijn zeker negentig mensen omgekomen toen rivieren buiten hun oevers traden en aardverschuivingen ontstonden. Nederland gaat met name helpen om nieuwe ellende te voorkomen. Lees meer »

DSCF3073CURAÇAO – Stichting I-Animal wil zwerf(honden) chemisch castreren om iets te doen aan het groeiend aantal straathonden. Dat liet de stichting zaterdag weten tijdens de presentatie van hun hondenpreventieplan. Het gaat om 10.000 reuen. De stichting wil dit doen door middel van crowdfunding. Lees meer »

recyclen (Anneke Polak)CURAÇAO – Zodra Timo Brouwer van recyclingbedrijf Green Force de recyclecontainer bij de supermarkt open doet, rollen de lege plastic flessen direct naar buiten. De bakken groen, blauw en doorzichtig plastic zitten overvol. Verzameld wordt er wel, maar gerecycled niet, zo schrijft Caribisch Netwerk. Lees meer »

Maurice AdriaensCURAÇAO – “Je moet eigenlijk naar de legalisering van drugs”. Dat vindt Maurice Adriaens. De Curaçao Airport Holding-directeur, die eind februari te horen kreeg dat zijn contract niet verlengd werd, was zaterdag te gast bij Paradise FM. Volgens Adriaens is drugs niet veel anders dan alcohol of sigaretten. Lees meer »

ImmigratieCURAÇAO – Jaarlijks vliegen er honderden stagiairs uit Nederland richting Curaçao voor hun droomstage. Officieel is het verplicht voor zo’n stage een Verklaring van Rechtswege te regelen, maar die vraagt bijna niemand aan. Stageplekken vragen zelden om die verklaring. Ook de immigratiedienst vraagt er amper naar, maar dat gaat nu veranderen. Lees meer »

nieuwe miradorCURAÇAO – “Mirador, de nieuwe spottersplek bij Hato, wordt veiliger gemaakt. Dat laat Curaçao Airport Holding (CAH) weten. “We investeren fors in deze infrastructurele kwaliteitsverbetering”, aldus CAH. De verkeerssituatie rondom de Mirador zou veel te wensen overlaten. Lees meer »

KorpspolitieCURAÇAO – De voetganger die vrijdag rond 19.45 uur aangereden werd op de Santa Rosaweg, is gisteren overleden in het ziekenhuis. Het gaat om Elvin Pedro Sambo, geboren op 9 september 1944 op Curaçao. Hij stak de straat over bij Barbouquet en keek daarbij niet goed uit. Een personenauto kon niet meer voor hem uitwijken. Lees meer »

ArkeCURAÇAO – Het kabinet zou een stokje moeten steken voor de plannen van Arke. De vliegmaatschappij, die per 1 oktober verdergaat onder de naam TUI, kondigde begin dit jaar aan per 1 november vanaf Eindhoven naar Curaçao en Aruba te vliegen. De kosten om de vluchten op bolletjesslikkers te controleren zouden echter te hoog zijn. Lees meer »

koper thumbCURAÇAO – De laatste dag van de week, een fijn vooruitzicht. De 31-jarige R.R.A. begon zijn dag echter minder fijn. Hij werd om 04.50 uur namelijk gearresteerd. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan koperdiefstal aan de Kaya Kiwa. Ook zou hij een inbraak hebben gepleegd op een woning in de Kaya Rakeliou. Lees meer »

KorpspolitieCURAÇAO – De politie heeft gisteren controles op horecazaken uitgevoerd. Vier van de elf zaken werden daarbij gesloten. Op één van de plaatsen was de keuken zeer onhygiënisch. In de andere zaken ontbraken de horecavergunningen of brandblussers. De politie nam één vuurwapen in beslag met zeven kogels. Lees meer »